[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tractat de la Haia (1698) - Viquipèdia

Tractat de la Haia (1698)

De Viquipèdia

El Tractat de La Haia de 1698 o Primer Tractat de Partició fou un tractat signat l'11 d'octubre de 1698 entre el Regne d'Anglaterra i el Regne de França. El tractat fou un intent de resoldre el problema de successió al tron espanyol i proposava com a hereu Josep Ferran de Baviera. Així matix, el tractat proposava que Lluís, el Gran Delfí obtingués el Regne de Nàpols, Sicília i el Gran Ducat de Toscana, mentre que l'arxiduc Carles VI obtenia els Països Baixos espanyols i Leopold I de Lorena rebia el Ducat de Milà, alhora que cedia el Ducat de Lorena i Bar al Delfí.

El rei Carles II de Castella es va oposar a aquest acord, ja que significava la divisió de l'Imperi Espanyol, cosa que desitjava evitar costi el que costi. L'any 1699 al produïr-se la prematura de Josep Ferran de Baviera França i Anglaterra van signar un nou acord, conegut amb el nom de Segon Tractat de Partició.

Finalment, Carles II va llegar totes les seves possessions al segon fill del Delfí, Felip d'Anjou. A la mort de Carles, el rei Lluís XIV de França va renunciar als acords del tractat, acceptant així el testament de Carles II que afavoria clarament els seus interessos. Aquests factors van dur al començament de la Guerra de Successió Espanyola, la qual va començar en 1701.

[edita] Vegeu també