[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Josep Ferran de Baviera - Viquipèdia

Josep Ferran de Baviera

De Viquipèdia

El príncep Josep Ferran de Baviera, pretendent al tron espanyol en el marc dels conflictes successoris de l'any 1700.
El príncep Josep Ferran de Baviera, pretendent al tron espanyol en el marc dels conflictes successoris de l'any 1700.

Josep Ferran de Baviera, príncep de Baviera (Múnic 1692 - 1699). Príncep de Baviera de la Casa de Wittelshbach amb el tractament d'altesa reial. Algunes vegades ha estat considerat infant d'Espanya i príncep d'Astúries.

Nascut a la ciutat de Múnic, capital de l'Electorat de Baviera, el dia 28 d'octubre de l'any 1692, essent fill del duc Maximilià II Manuel de Baviera i de l'arxiduquessa Maria Antònia d'Àustria. Josep Ferran era nét per via paterna del duc Ferran I de Baviera i de la princesa Enriqueta de Savoia i per via materna de l'emperador Ferran III, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Anna d'Espanya.

Abans de la Guerra de Successió d'Espanya, Josep Ferran fou el candidat recolzat per Anglaterra i els Països Baixos per succeir al rei Carles II d'Espanya. La legitimitat de Josep Ferran provenia de la seva àvia materna, la infanta Margarida d'Espanya, filla del rei Felip III d'Espanya.

La inesperada mort del príncep bavarès l'any 1699 als sis anys d'edat va provocar el trencament de l'Aliança anglofrancesa i va permetre el Segon Tractat de Partició de l'any 1700 pel qual el duc d'Anjou rebria els territoris de Nàpols, Sícilia i Milà mentre que la resta de dominis espanyols passarien a l'arxiduc Carles d'Àustria.