[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Torre Montparnasse - Viquipèdia

Torre Montparnasse

De Viquipèdia

La Torre Montparnasse vista des del mirador de la torre Eiffel. La torre es el prominent edifici marró de la part superior de la fotografia.
La Torre Montparnasse vista des del mirador de la torre Eiffel. La torre es el prominent edifici marró de la part superior de la fotografia.

La Torre Montparnasse de París, situada en l'Avinguda de Maine Nº 33 i construïda per l' arquitecte Roger Saubot, és el gratacel més alt de França.

[edita] Història i descripció

Es va construir entre 1969 i 1972, sobre l'emplaçament de l'antiga estació Montparnasse i va ser inaugurada el 1973; l'estació Montparnasse actual es situa devant de la torre, un poc més al sud. La torre Montparnasse fa 209 metres d'altura i compte amb 59 pisos (inclosa la terrassa).

Un restaurant ocupa el 56è pis. Les baranes de la terrassa es poden desmuntar en 120 segons per a transformar-la en una plataforma d'aterratge d'helicòpters. Les oficines ocupen 52 pisos i una superfície total de 90.000 m2. 5.000 persones hi treballen de mitjana.

El panorama que es pot veure des del pis 56 i des de la terrassa (ambdós oberts al públic) fan d'ella una atracció turística que rep aproximadament a 600.000 visitants a l'any. La torre Montparnasse es troba al si d'un conjunt immobiliari que comprèn un centre comercial, una botiga de les Galeries Lafayette, així com unes altres torres més petites.

[edita] Amiant

La presència d'amiant en alguns llocs de la torre, sobretot en els pisos 15, 42, 57 i 58, va ser revelada el març de 2005. Aquesta contaminació requereix una neteja cuidadosa, a causa de l' greu risc per a la salut dels seus ocupants.


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Torre Montparnasse