[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tomàs Molina i Bosch - Viquipèdia

Tomàs Molina i Bosch

De Viquipèdia

Tomàs Molina i Bosch (Badalona, 26 de setembre de 1963) és un popular meteoròleg i presentador de televisió català. Casat i amb tres fills, és llicenciat en física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat.

Actualment és cap de meteorologia de Televisió de Catalunya i meteoròleg sènior del SAM, Serveis Audiovisuals de Meteorologia, d’Activa Multimèdia Digital [1]. El SAM produeix el canal temàtic de meteorologia Canal Méteo, a més a més d’aplicacions interactives i meteorologia per a xarxes de cable i internet, telefonia i premsa.

Periòdicament el podem veure presentant l’espai d’El Temps a TV3[2] just després del Telenotícies, al 3/24 (canal de notícies 24 hores de TV3) i a les nits la informació meteorològica dins l’espai La nit al dia presentat i dirigit per Mònica Terribas. També ha presentat i dirigit reportatges de divulgació sobre el canvi climàtic i riscos ambientals.

A nivell internacional és vicepresident de l’Associació Internacional de Professionals de la Meteorologia en Mitjans de Comunicació (International Asociation of Broadcast Meteorology - IAMB)[3] i president interí del Climate Broadcasters Network[4] – Europe de la Comissió Europea sobre la Comunicació del Canvi Climàtic.

També va ser membre de la ponència CRECE[5] sobre la percepció social i l’estat de la ciència a Espanya.

A nivell nacional és membre del Consell d’Administració del Servei Meteorològic de Catalunya i president del Consell Català de la Comunicació Científica[6], C4. També és professor de Pronòstic Meteorològic del Màster de Meteorologia[7] de la Facultat de Física[8] de la Universitat de Barcelona. Recentment va ésser comissari de les exposicions “Apropa’t a la Ciència[9] i d'"Activa't!" [10] sobre les innovacions tecnològiques de la CCRTV que es pogueren veure al Palau Robert . També ha estat comissari de "Protagonista en verde" de Punto Radio.

El seu esperit dinàmic i l’afany d’ensenyar als més menuts el portà a ser membre del grup d’animació infantil Julivert fins l’any 1987. Aleshores tancava un cicle en el que va compaginar la tasca de monitor d’adolescents durant més de 10 anys a Badalona.

Durant la joventut també va formar part del grup JEGNAT el qual va participar en l'enregistrament del disc Cinc cèntims d’or amb la cançó I, demà què, la primera de la cara B.

[edita] Llibres publicats

Durant la seva llarga carrera professional ha publicat diferents llibres. Hi ha llibres de contes adreçats als més petits agreupats per estacions i temàtiques.

  • Tu, jo i el medi ambient: respostes a les preguntes bàsiques. Editorial Pòrtic SA. Barcelona. 2001. 174 pàgines.
  • Contes del temps. Barcelona. La Galera. 2003. 40 pàgines
  • Contes de l’univers. Barcelona. La Galera. 2004. 40 pàgines
  • Contes de la Terra. Barcelona. La Galera. 2006. 40 pàgines
  • Cuentos del cielo y la Tierra. Barcelona. La Galera. 2007. 40 pàgines

Està a punt de publicar El año que mi abuelo vió llover d'Editorial Planeta

[edita] Referències

[edita] Enllaços externs