[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

TMEO - Viquipèdia

TMEO

De Viquipèdia

TMEO és una revista d' historietes basca, de periodicitat bimestral, publicada a Vitòria per Ezten Kultur Taldea, que es va fundar en 1987 i segueix activa en l'actualitat. El nom és un joc de paraules amb la clàssica revista d' historietes TBO i el verb "mear" (pixar, orinar) (en el logotip de la revista s'il·lustra aquesta mateixa idea). La revista es caracteritza tant per la seua afició per l'humor escatològic com per l'acidesa de les seues sàtires polítiques.

Kini, Ata i Abarrots debaten sobre el TMEO en 2007
Kini, Ata i Abarrots debaten sobre el TMEO en 2007

Va nàixer com resultat de la reunió d'un grup d'autors que col·laboraven en dos fanzines desapareguts, Hamelín, de Pamplona, i Octopus, de Vitòria. És en l'actualitat la revista de còmics de major difusió en Euskadi. Entre els seus col·laboradors, bascos en la seua majoria, destaquen Luis Durán, Mauro Entrialgo, Álvarez Rabo, Bernardo Vergara, Mikel Valverde, Alvarortega, Ernesto Murillo, Santi Orue, Ata, Roger, Piñata, Abarrots, Tamayo, Larry, Roger o Manolito Rastamán. Alguns d'ells han col·laborat també en altres revistes de major difusió, com El Jueves o la desapareguda El Víbora.

En dues ocasions ha guanyat el premi al millor fanzine en el Saló del Còmic de Barcelona (1990 i 2001). En 1989 va obtenir el mateix premi en el Saló del Còmic de Grenoble.


[edita] Enllaços externs