[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teresa de Saxònia-Hildburghausen - Viquipèdia

Teresa de Saxònia-Hildburghausen

De Viquipèdia

La princesa Teresa de Saxònia-Hildburghausen, reina de Baviera.
La princesa Teresa de Saxònia-Hildburghausen, reina de Baviera.

Teresa de Saxònia-Hildburghausen, reina de Baviera (Hildburghausen 1792 - Múnic 1854). Princesa de Saxònia-Hildburghausen amb el tractament d'altesa que contragué matrimoni amb el rei Lluís I de Baviera.

Nascuda a la localitat de Hildburghausen, capital del ducat de Saxònia-Hildburghausen, el dia 8 de juliol de 1792, essent filla del duc Frederic I de Saxònia-Altenburg i de la duquessa Carlota de Mecklenburg-Strelitz. Teresa era néta per via paterna del duc Ernest Frederic III de Saxònia-Hildburghausen i de la princesa Ernestina de Saxònia-Gotha; mentre que per via materna era néta del gran duc Carles II de Mecklenburg-Strelitz i de la landgravina Frederica de Hessen-Darmstadt.

El dia 12 d'octubre de 1810 contragué matrimoni a Múnic amb el rei Lluís I de Baviera, fill del rei Maximilià I Josep de Baviera i de la landgravina Augusta de Hessen-Darmstadt. La parella tingué els següents fills:

En motiu de les noces de la princesa Teresa de Saxònia-Hildburghausen s'inicià a Múnic la tradicional festa de la cervesa, popularment anomenada Oktoberfest. La princesa morí a Múnic el dia 10 de març de 1864 a l'edat de 72 anys.