[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Albert d'Àustria (duc de Teschen) - Viquipèdia

Albert d'Àustria (duc de Teschen)

De Viquipèdia

Albert d'Àustria, arxiduc d'Àustria i duc de Teschen (Viena 1817 - Arco 1895). Arxiduc d'Àustria, príncep d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial que ostentà el ducat de Teschen.

Nat a Viena el dia 3 d'agost de 1817 essent fill de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg. Albert era nét per línia paterna de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya; mentre que per via materna ho era del duc Frederic Guillem de Nassau-Weilburg i de l'aristòcrata alemanya Luise von Kirchberg

El dia 1 de maig de 1844 contragué matrimoni a Múnic amb la princesa Hildegard de Baviera, filla del rei Lluís I de Baviera i de la princesa Teresa de Saxònia-Hildburghausen. Hildegard i Albert tingueren tres fills:

  • SAIR l'arxiduc Carles Albert d'Àustria, nat a Viena el 1847 i mort el 1848.

L'any 1845 esdevingué governador general de l'Alta Àustria, la Baixa Àustria i de Salzburg, posteriorment hagué de fer front militarment la revolució de 1848. Des de 1851 i fins a 1860 fou governador d'Hongria. L'any 1866 dirigí els exèrcit austríacs que derrotaren a les tropes italiana a la Batalla de Custozza. Esdevingué mariscal de camp l'any 1888.

Albert morí el 18 de febrer de 1897 a Arco.