[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teofilacte Simocatta - Viquipèdia

Teofilacte Simocatta

De Viquipèdia

Teofilacte Simocatta (Thephylactus Simocatta, Θεοφυλάκτος Σιμοκάττης, Σιμόκαττος, Σιμοκάτης, o Σιμοκάτος) fou un historiador bizantí.

Era d'origen egipci però nascut a la Lòcrida. Va exercir alguns càrrec públics a Constantinoble (ἀπὸ ἐπαρχων καὶ ἀντιγραφεύς) durant el regnat de l'emperador Heracli (610-629), però ja havia començat a escriure abans.

La seva obra principal fou una història del regnat de l'emperador Maurici en 8 llibres, des de la mort de Tiberi II el 582 fins a la mort de Maurici i el seu fill per Flavi Focas el 602. Per la seva pròpia obra sembla que sota Focas (després del 602) vivia retirat, i hauria estat uns dels propers de Maurici. A la mort de Focas (610) va llegir la seva obra en públic. Va escriure també sobre la campanya persa i la mort del rei Cosroes II el 628. Va morir el 629.

L'obra es conserva en llatí sota el títol de Historiae Mauricii Tiberii Imperatoris Libri VIII, que correspondria a l'obra que Eustaci esmenta com ἱστορία οἰκουμενή. Foci en va fer un epítom amb alguns detalls de l'autor. Altres obres seves foren 85 cartes (29 morals, 28 rustiques i 28 amatòries), i problemes físics sobre animals i l'home (Ἀποριαι Φυσικαί, Quaestiones Physicae)