[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Takhisis - Viquipèdia

Takhisis

De Viquipèdia

En l'univers fictici de Dragonlance, Takhisis, també coneguda com a Reina dels Dracs a Ergoth, Istar i Silvanesti, Tii'Mhut a Istar, La de les Mil Cares a Hylo, Mai tat a Tarsis, Nilat la Corruptora al Mur de Gel, Tamex el Fals Metall a Thorbardin, lady Caos a Mithas, lady Obscura pels ogres o Mwarg pels hobgoblins és la deessa principal del mal, destacant les seves àries de control en la nit, els dracs cromàtics, l'odi, la intriga i el caos. El seu símbol és la mitja lluna negra i el seu color el negre.

És la dona de Sargonnas, amb qui va tenir Zeboim i Nuitari. Va ser la creadora de la raça ogra i qui les va pervertir quan hi va l'escició dels irdes. Té per intenció ser la reina absoluta, la que tot ho controla per sobre dels déus del Bé, la Neutralitat i el Mal, desafiant la maledicció de Caos que els obligava a mantenir un equilibri de poder. Les tres guerres dels Dracs es varen deure a les seves ànsies de conquesta i a l'última, un simple humà, Huma Dragonbane, va conseguir destarrar-la del pla de Krynn, enviant-la a l'Abisme. Des de llavors no va parar d'intentar tornar essent un d'aquests moments La Guerra de la Llença. Entre les moltes maquinacions que havia intentat des de l'Abisme, la més destacable és que va conseguir corrompre a través de la vanitat del sume sacerdot de Paladine conduint com a resultat final al Cataclisme. Després de perdre la Guerra de la Llança, va convertir-se en la impulsora dels Cavallers de Takhisis, que l'honoren i la serveixen. També va crear orde dels túniques grises, la primera vegada en la història de Krynn, en què hi havia mags -no clergues- que obtenien el seu poder d'un déu que no fos Solinari, Lunitari o Nuitari, motiu pel que se'ls considerava mags renegats.

Les dues formes preferides en les que es presenta són la d'un drac de conc caps i una bella dama èlfica o humana temptadora, tanmateix, pot aparéixer amb la forma de moltes altres criatures com ara una serp gegant. Té dues constel·lacions en el firmament, una representant-la com a bella dama i l'altra com a un drac de cinc caps.

Panteó de Dragonlance
Bé: Paladine Majere Kiri-Jolith Mishakal Habbakuk Branchala Solinari
Neutralitat: Gilean Sirrion Reorx Chislev Zivilyn Shinare Lunitari
Mal: Takhisis Sargonnas Morgion Chemosh Zeboim Hiddukel Nuitari
Altres: Ionthas En disputa: Mina