[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Stilton - Viquipèdia

Stilton

De Viquipèdia

Formatge stilton.
Formatge stilton.

El formatge stilton prové d'Anglaterra i té dues varietats: la blava (blue) i la blanca (white), totes dues protegides amb la denominació d'origen de la Comissió Europea. Al seu país natal és considerat com el rei dels formatges i només aquells formatges produïts als comtats de Derbyshire, Leicestershire i Nottinghamshire poden ser anomenats stilton si són elaborats d'acord amb les normes establertes.

[edita] Característiques

És un formatge blau elaborat a partir de la llet de vaca. La seva crosta és florida i es menja en diferents graus de maduració: tendre, semicurat i curat. La seua pasta pot ésser de color blanc o taronja.

[edita] Degustació

El stilton blau es menja sovint amb api i també s'afegeix per a assaonar sopa de verdures. També combina bé amb galetes salades i pa, i tradicionalment el porto s'ha considerat sempre com el millor vi per degustar aquesta varietat de formatge.

Pel que fa al stilton blanc, aquest no ha estat en contacte amb el fong Penicillium roqueforti i per tant no presenta les vetes típiques de floridura de color blau. És un formatge amb una textura cremosa però friable i un sabor suau.

[edita] Enllaços externs