[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Stalfos - Viquipèdia

Stalfos

De Viquipèdia

Stalfos

Stalfos, un dels enemics més poderosos de la saga The Legend of Zelda en la seva aparició en Twilight Princess.
Primera aparició The Legend of Zelda (1986)
Items utilitzats Espasa i Escut (i a vegades Llançes i Maces).
Items efectius Espasa i Bombes.

Els Stalfos són uns enemics ficticis clàssics de la saga de videojocs The Legend of Zelda. Han aparegut en cada Zelda pdins a la data i sempre han pres la forma d'esquelets inmorts. Depenent del joc, eren a vegades nomenats com "Stalfos Knights". Els Stalfos són guerrers morts que encara tenen intenció de lluitar i servirà poders de soldats per a Ganon o Vaati o altres enemics de la franquícia.

Taula de continguts

[edita] Aspectes

[edita] The Legend of Zelda

Els Stalfos primer apareixen en en The Legend of Zelda com enemics de cada Masmorres (Dungeon). Normalment ataquen al protagonista Link intentant tocar-lo. Es descrivien com si aguantessin un parell d'espases, però no semblaven que tinguessin cap ús. Tanmateix més endavant, poden disparar l'espasa com si de projectil es tractés.

[edita] Adventure of Link

Els Stalfos es troben als diversos palaus en Adventure of Link. Encara sent un esquelet amb una espasa i escut, l’Stalfos guanyava una aparició més proporcionada que encaixava amb la perspectiva nova del joc. Hi ha quatre variacions de Stalfos en aquest joc. El primer és vermell i porta una espasa i escut. Gronxa la seva espasa en el primer nivell, però mai no defensa les seves cames. Stalfos blau utilitza el descendent del all d'espasa, però és altrament exactament igual com els vermells. Les dues variants Stalfos poden portar cascs de tant en tant, la qual cosa els protegeix dels descendents talls d'espases de Link.

[edita] A Link to the Past

Retorn d'Stalfos en A Link to the Past, una altra vegada en colors vermells i blaus. Els Stalfos blaus salten al voltant per evitar Link i els seus atacs d’esgrima, esquivant-los, mentre que els vermells llancen ossos a contra ell. Els Stalfos grocs especials també apareixen de vegades; aquests poden separar els seus cranis dels seus cossos. Una vegada separats, els cranis flotants giren al voltant i s'afanyen a en Link.

[edita] Stalfos Warrior

Una forma més gran de Stalfos coneguda com el Stalfos Warrior, aparèixer a la masmorra del Ice Palace (Palau del Gel). Aquests esquelets són molt més grans i més durs que Stalfos, i portaven espases grans. Link els havia d'atacar repetidament, i llavors, quan havien esmicolat a ossos, destruir el seu crani amb una bomba abans que el guerrer es pogués regenerar.

[edita] Link’s Awakening

Endit videojoc, els Stalfos són pràcticament inalterat de seu homòlegs passats de A Link to the Past, amb l'excepció d'un Stalfos hooded que portava una gran espasa. Així, els Stalfos apareixen en certes localitzacions, i els atacs eren en una conducta similar als d’un Moblin.

[edita] Mestre Stalfos

El Mestre Stalfos és un Stalfos gran que apareixia com a Mini-Boss en el "Catfish Maw" Dungeon (Masmorra) que s'ha de derrotar per aconseguir l'hookshot. És evocador del Stalfos Warrior de A Link to the Past, però també comporta un escut.

[edita] Ocarina of Time

A l'Ocarinaof Time, els Stalfos es diuen que eren gent que s'ha perdut en l'agrada laberint dels Lost Woods. Principalment apareixen en forma de Mini-Boss. Aquests Stalfos porten espases i escuts i en poden eludir molts dels atacs de Link. Sovint lluiten per parelles, i ocasionalment, Linkha de matar l'altre Stalfos de pressa abans que el primer es regeneri. Un total de 16 Stalfos apareixen en el joc: cinc al Forest Temple, quatre al Fire Temple, dos en al Gerudo Training Ground (Camp d'Entrenament Gerudo) un al Spirit Temple, i quatre al Ganon’s Castle (Castell de Ganon).

[edita] Stalchildren

Hi ha també una forma més petita de Stalfos anomenada Stalchildren que apareix en grups grans de nit a Hyrule Field. Aquests Stalchildren estaven inarmats i atacava només amb les seves urpes. Si se'ls decapita continuarien lluitant sense problemes. Assetjarien Link fins que el sol augmentava, llavors desapareixen. Si Link continua matant Stalchildren, després d'una estona fins i tot les versions més grans atacaran, i deixaren gran recompenses quan els derrotava, fins a 50 si un és prou ràpid. Utilitzant un mecanisme per estendre la nit, finalment el Stalchildren pot desenvolupar a mides el Castell d’Hyrule.

[edita] Majora's Mask

[edita] Igos du Ikana

Quan Link viatja a Ikana, finalment viatja a les profunditats del Ikana’s Castle (Castell d'Ikana), on el fantasma esquelètic del Rei de l'Ikana, Igos du Ikana, es trova en la Sala del Tro. Primer envia els seus dos guardes a lluitar contra Link, que lluiten com Stalfos normal excepte que es regeneraran contínuament després de ser pegats completament. Per vèncer-los veritablement, Link ha d’encendre les cortines amb les Fire Arrows (Fletxes de Foc) per deixar ingressar la llum a l'espai una altra vegada i reflectir-lo a als cadàvers caiguts amb el Mirror Shield (l'Escut de Mirall). Un tret interessant dels guardes és que ballaran després de que Link quan toqui amb l'Ocarina a través de la "Bremen Mask". Després que els dos guardes es derrotin, el rei mateix ataca. El rei és més gran i més fort que altre Stalfos, i pot respirar i llançar verí a Link i fins i tot separar el seu cap (en quin cas volarà al voltant de l'espai i intentarà mossegar Link) i fer invulnerable el seu cos per atacar. Derrotar-lo alliberarà la seva ànima i ensenya Elegy of Emptiness (l' Elegia del Buit) a Link.

[edita] Skull Keeta

El Skull Keeta era el capità de l'exèrcit d’Ikana. Ell quedà adormit a l'Ikana Graveyard fins al momento en que Link utilitzà la Sonata of Awakening (Sonata del Despertar). Després de despertà, Skull Keeta se'n va corrents de Link que ha de seguirlo i participar en una batalla. Després de ser derrotat, Skull Keeta en revela alguns dets del seu passat, i dóna el Captain's Hat (Barret del Capità) que li permet Link parlar amb els Stalchildren. Desitjava que Link l’utilitzés per dir als seus soldats que la guerra havia acabat.

[edita] Stalchildren

Stalchildren aparèixer a l’Ikana Graveyard de nit. En aquesta encarnació, són els soldats caiguts del regne d'Ikana, que encara vigilen les seves làpides. El seu capità, Skull Keeta, es pot despertar, en quin cas correrà cap amunt de la pista del graveyard per provar Link. Quan Link ataca ell, comença a atacar Link amb les seves urpes o saltant alt en l'aire i intentant aterrar i apalstar a en Link. Quan Link derrotà al capità, Skull Keeta li demana que donés pau pacífica als seus soldats inmorts, i Link obté el Barret del Capità, que el fan inofensiu dels Stalchildren i parlarà amb Link quan aquest se’l posava. Stalchildren també aparèixer a la segona Golden Skulltula House (Casa Skulltula Daurada), a la Great Bay (Gran Badia). Són inofensius aquí, no ataquen Link, i donen informació útil en trencaclosques si es parla amb el Barret del Capità.

[edita] Oracle of Seasons i Oracle of Ages

Tant a Oracle of Seasons com a Oracle of Ages, els Stalfos venia de dues variants: els Stalfos cloaked aramats amb fletxes de caceres, i més Stalfos regular que salten al voltant. Hi havia també un Mini-Boss Stalfos que empunyaven una dalla, portaven una capa i tenien l'habilitat per convertir Link temporalment en una criatura. A Oracle of Seasons, Link coneix un capità pirata que és un Stalfos amable. Es revela en el joc connectat que el Captain Stalfos era una vegada el Rei de Labrynna i marit per a la Queen Ambi que es transformava d'alguna manera en un Stalfos mentre estava perdut en el mar.

[edita] The Wind Waker

Els Stalfos són rars a The Wind Waker, i els seus atacs són molt diferents a les de de formes prèvies. Aquests Stalfos són molt més grans que les anteriors encarnacions, i coixegen al voltant en cames rabassudes de manera curta mentre es gronxen al voltant dels maces spiked. Empunyen les maces i filaran a través de l'espai mentre els utilitza. Quan Link barra inclinada ells o bombes d'usos, els seus cossos s'esmicolaran i els seus caps botaran fora d'ell. Link ha de destruir els caps o és reconstruiran. Linl també els pot tallar en la meitat en quin cas separaran el seu tronc i les cames i caminaran al voltant. Prendre el mace del Stalfos quan s'ha esmicolat i esperar fins que es reuneixin farà que el Stalfos estiri de la seva arma i l'utilitzi com a arma. Caient la maza, tanmateix, anul·la això. Apareixen com a Mini-Boss en el Earth Temple.

[edita] Four Swords Adventures

En Four Swords Adventures, els Stalfos apareixen com minyones de la quatre Big Dark Stalfos. La seva aparició i semblança és la mateixa que a The Wind Waker.

[edita] Big Dark Stalfos

Els Big Dark Stalfos són quatre Stalfos forts grans que vigilen les Joies Reials verdes, vermelles, blaves, i morades com Bosses.

[edita] The Minish Cap

Hi ha dos tipus de Stalfos a The Minish Cap, els Stalfos blaus i els Stalfos vermells. Els blaus correran cap a Link per col·lidir i atacar. Els vermells tanmateix, poden llançar ossos. A vegades un Stalfos es pot disfressar d'un dels cranis trencadissos, durant quin Link pot de fet xuclar al Stalfos en forma de cranis amb l'element el Gust Jar (Pot de Ràfeg) i sacrificar-lo. Quan utilitzant la Ràfega amb l’Stalfos que estan caminant al voltant en pler cos, es treura el cap, i el cos vagarà al voltant lentament. Un Stalfos decapitat no es pot adonar d’on ataca a en Link, però li fa mal si el toca.

[edita] Twilight Princess

En Twilight Princess hi ha uns quants tipus diferents de Stalfos. Els Stalfos són com els de l'Ocarina of Time, però amb les característiques de Skull Warriors de A Link to the Past com Link ha de deixar caure una bomba (o utilitzar una Fletxa Bomba o l'element de la Bola amb Cadena) per aixafar totalment els seus ossos i derrotar-los. Si qualsevol altra arma s'utilitza en contra llavors els Stalfos es dividiran en peces, però els ossos aviat s'organitzaran llavors i recrearan el Stalfos. Els Stalfos en aquest joc porten espases i tenen similar als de homes d'Igos du Ikana amb els seus ulls verds brillants. Els Stalfos primer apareixen en els Arbitrer’s Ground i fan unes quantes aparicions després.

[edita] Stallord

Article principal: Stallord


v  d  e
Saga de The Legend of Zelda

The Legend of ZeldaZelda II: The Adventure of LinkA Link to the PastLink's AwakeningOcarina of TimeMajora's MaskOracle of SeasonsOracle of AgesA Link to the Past/Four SwordsThe Wind WakerFour Swords AdventuresThe Minish CapTwilight PrincessPhantom Hourglass


Personatges · Enemics · Bosses · Manga · Música  · Races · TV sèries · Artefactes i Items