[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sinomastodon - Viquipèdia

Sinomastodon

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Sinomastodon
Registre fòssil: Miocè superior – Plistocè inferior
Manca una imatge
Manca una imatge


Estat de conservació
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Proboscidea
Família: Gomphotheriidae
Gènere: Sinomastodon
Tobien et al., 1986
Espècies

S. bumiajuensis
S. hanjiangensis
S. intermedius
S. sendaicus

Sinomastodon ("mastodont xinès") és un gènere extingit de proboscidis (gomptoteris) que visqueren entre el Miocè superior i el Plistocè inferior al sud-est asiàtic (Xina, Japó i Indonèsia).

Aquest animal era molt similar als elefants actuals, amb una mida que variava entre 3,6 i 5,3 metres. Se'n coneixen diversos exemplars xinesos, dels quals el més conegut és S. hanjiangensis del Miocè superior i Pliocè inferior de la província de Shanxi. Se'l coneix a partir de l'esquelet incomplet d'un exemplar adult (de 5,3 metres) que incloïa maxil·lars, dents, ullals i altres materials. L'espècie japonesa S. sendaicus, descrita el 1924 a partir de parts de dentició de jaciments del Pliocè, ha estat classificada dins el gènere, així com l'espècie S. bumiajuensis (antigament Tetralophodon) del Pliocè superior de Java.

[edita] Bibliografia

  • H. Tobin, G. F. Chen, i Y. Q. Li (1986). Mastodons (Proboscidea, Mammalia) from the Late Neogene and Early Pleistocene of the People’s Republic of China. Part I, Historical Account. 


Aquest article sobre mamífers prehistòrics és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.