[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sinó - Viquipèdia

Sinó

De Viquipèdia

En la mitologia grega, Sinó va ser un guerrer grec durant la Guerra de Troia. Seguint un pla d'Ulisses, va fer veure que havia desertat i va anar a trobar els troians explicant-los que els grecs havien abandonat un cavall gegant de fusta com un regal als déus per assegurar el seu retorn a casa. Va dir-los que havien fet el cavall tan gran per evitar que els troians el poguessin entrar a la ciutat, ja que si se n'apoderaven tindrien el favor dels déus i serien invencibles davant una segona invasió grega.

La història va convèncer els troians, que van enderrocar la muralla per poder fer entrar el cavall a la ciutat tot ignorant les advertències de la profetessa Cassandra i de Laocoont. Dins del cavall de fusta hi havia amagats els sodlats grecs, que durant la nit van sortir i van prendre la ciutat. (Virgili, L'Eneida II, 57-194)

A la Divina Comèdia Dant troba Sinó al vuitè cercle de l'infern, on juntament amb d'altres perjuradors es condemnat a cremar eternmanet. William Shakespeare també fa referència a Sinó en diverses obres seves, usant-lo com a exemple de traïdor.