[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sened - Viquipèdia

Sened

De Viquipèdia

Per a altres significats, vegeu «Sened (desambiguació)».

Sened fou un faraó de la Dinastia II de l’antic Egipte, situat el cinquè a les llistes. Va succeir a Weneg o Wadjnes.

El seu nom Nesut-biti fou Sened i esta constatat a les llistes de Saqqara, a les llistes del temple de Seti I a Abidos i al Papir de Torí amb poca variació (Senedi, Sened, Sendji). El seu nom es creu que es tradueix per "el que fa por". El nom grec que li don Manethó es Sethenes.

El seu nom nestu-biti consta tambe al Papir de Berlín, a una estatueta de bronze (S-n-d), a les galeries de la tomba de Ninetjer i alguna altra mastaba, i al temple funerari de Khaefra a Gizeh. No consta, al igual que de Weneg, cap troballa al Alt Egipte. Nomes una troballa es contemporània (la de Gizeh)

Com que nomes s’ha trobat el seu nom al Baix Egipte es suposa que Weneg i Sened foren successors de Ninetjer a aquesta part (amb la possibilitat d’un faraó anomenat Za, abans o després). En aquesta hipòtesi seria contemporani de Sekhemib o de Peribsen.

El seu regnat no degué ser molt llarg, entre 4 i 10 anys, segons pensen els erudits. Manethó però diu que va regnar 41 anys

Segons el Papir de Torí va morir als 70 anys. La tomba de Sened no s’ha trobat. Sembla que podria estar a les galeries del oest del complex funerari de Djoser a Saqqara. En les referències del encarregat del seu culte, es suggereix que esta a Saqqara. D’haver regnat 40 anys es tractaria d’un gran complex que ja hauria estat descobert així que la seva tomba deu ser de reduïdes dimensions, per lo que va haver de ser un regne curt.

El seus successors no son massa clars ja que les tres fonts no es posen d’acord. El mes probable es Nubnefer.