[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Selecció valenciana de futbol - Viquipèdia

Selecció valenciana de futbol

De Viquipèdia

Selecció valenciana de futbol
Bandera de Selecció valenciana de futbol
Codi FIFA -
Àlies
Associació Federació Valenciana de Futbol
Confederació UEFA (no afiliada)
Director tècnic
Màxim golejador
Més participacions
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme local
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Uniforme visitant

La Selecció valenciana de futbol és la representant del País Valencià en futbol. Actualment manca d´oficialitat i només disputa un partit amistós a l´any, aprofitant les vacances de Nadal. Està organitzada per la Federació Valenciana de Futbol.

Taula de continguts

[edita] Història

Històricament, la selecció valenciana té dues èpoques ben diferenciades:

La primera té lloc als anys 20-30 del s.XX, abans de la Guerra Civil, quan diverses seleccions de "regions" de l´Estat espanyol disputàven encontres front altres regions o altres països estrangers. La selecció valenciana debuta en 1918, en un partit que guanya a l´Aragó per 5-0. En aquesta època, Catalunya seria el gran rival dels valencians, jugant fins a 4 partits.

La segona etapa arriba a la dècada dels 90, quan després del franquisme, es comcencen a popularitzar de nou les seleccions "autonòmiques". En aquestos anys, la selecció valenciana disputa partits internacionals, contra el Camerun, Bulgària, Lituània o Colòmbia entre d´altres.

[edita] Partits

El darrer partit de la selecció valenciana va ser el 28 de desembre de 2006, a l'Estadi Martínez Valero d'Elx, front el Perú, al qual va guanyar per 3-1.

En total, els valencians han jugat 12 partits ( 7 guanyats, 1 empatat i 4 perduts ), amb 30 gols a favor i 16 en contra.

[edita] Jugadors

Alguns dels jugadors que han vestit la samarreta valenciana han estat Farinòs, Rufete, Albelda, Ballesteros, Quique Medina, Sànchez...

[edita] Entrenadors

Alguns dels seleccionadors valencians han estat Pep Claramunt, Benito Floro...