[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sayonara Barcelona - Viquipèdia

Sayonara Barcelona

De Viquipèdia

Sayonara Barcelona és la segona novel·la de l'escriptor i artista baixempordanès Joaquim Pijoan publicada el 2007 però que havia guanyat el Premi Sant Jordi el 2006, premi que convoca Òmnium Cultural. Ha estat editada per l'Editorial Proa.

Abraham és un pintor que va marxar de Barcelona fa vint-i-cinc anys sense avisar ningú, deixant molta gent penjada, sobretot una noia embarassada, i ara torna del Japó, on ha viscut, a acomiadar-se de la ciutat i del seu passat per no tornar-hi mai més. Abraham comprèn en aquest viatge que tot ha canviat massa, fins i tot ell, completament lligat a la cultura japonesa i no pas a l'occidental, els seus amics i sobretot la ciutat, que s'ha convertit en un parc temàtic on es difícil sentir algú parlar en català.

El més interessant de tot és com està escrita la novel·la, en principi amb un narrador en tercera persona que observa els seus personatges, els observa de tal manera que fins i tot el podem trobar com un personatge més dins la novel·la, com un detectiu privat que els segueix i en un moment donat ens explica el perquè d'haver escrit el que es llegeix. També ens trobem amb passatges en primera persona amb els personatges narrant els seus punts de vista. Aquests efectes donen gran polifonia a la novel·la i és un recurs de gran interès.