[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sau - Viquipèdia

Sau

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre el grup musical. Per a altres significats, vegeu «Embassament de Sau».


Sau


Nom Sau
Lloc de creació Vic, Catalunya
Dates 1986 - 1999
Gènere Rock
Web Oficial Canal Sau

Sau és un dels grups pioners del rock català, i un dels més reeixits del moviment. Els seus components eren Carles Sabater, cantant, i Pep Sala, que tocava la guitarra i, en ocasions, els teclats. El grup es va formar el 1987 i va durar fins al 1999, quan va morir Carles Sabater.

Pep Sala era el compositor de les cançons, i les lletres les feia juntament amb Carles Sabater i, en els primers discos, també amb Joan Capdevila, mànager del grup.

Entre les millors cançons destaquen "Boig per tu" o "El tren de mitjanit".


Taula de continguts

[edita] Discografia

Sau va editar onze àlbums:

  • No puc deixar de fumar (1987)
  • Per la porta de servei (1989)
  • Quina nit (1990)
  • El més gran dels pecadors (1991) Doble CD
  • Els Singles (1992) Recopilatori
  • Concert de mitjanit (1992) Directe
  • Junts de nou per primer cop (1994)
  • Cançons perdudes. Rareses, remescles 1986-1995 (1995) Recopilatori inèdit
  • Set (1996)
  • Bàsic (1997) Directe acústic
  • Amb la lluna a l'esquena (1998)


D'altra banda, Sau col·laborà en els discos: "Com un huracà" (homenatge a Neil Young), al directe de la Companyia Elèctica Dharma al Palau Sant Jordi en motiu de la celebració dels seus 20 anys, i al disc "Serrat eres único", versionant la cançó "Pare". Sabater i Sala també posaren veus a discos de Pau Riba, Ia & Batiste i Enric Hernáez. Carles Sabater, a més, enregistrà la versió discogràfica d'"Els Pirates", obra que representà amb Dagoll Dagom.


L'any 2000 surt publicat "Concert homenatge a Carles Sabater", doble CD amb les cançons més conegudes de Sau versionades per Pep Sala, Lluís Llach, Lax'n'Busto, Tomeu Penya, Sopa de Cabra, Luz Casal, Adrià Puntí, Sangtraït, Ia & Batiste, Carlos Segarra, entre d'altres, i gravat durant el concert amb el mateix nom.


L'any 2003 es va publicar "Un grapat de cançons per si mai et fan falta", triple CD recopilatori amb 51 temes escollits per Pep Sala.

[edita] Concerts

Sau va participar en el concert històric del 14 de juny de 1991 al Palau Sant Jordi, juntament amb Els Pets, Sopa de Cabra, i Sangtraït, on es va assolir el rècord europeu d'assistència en local tancat, amb 22.104 espectadors. Una altra de les actuacions més importants va ser la que va tenir lloc a la Plaça de Braus de La Monumental de Barcelona, el juliol de 1992, enregistrada per a l'àlbum "Concert de mitjanit". En aquest concert hi van col·laborar Dani Nel·lo (Los Rebeldes), Carles Segarra, Phil Manzanera (Roxy Music), Robbie Robertson (The Band) i Luz Casal. Precisament Luz Casal va incloure en un disc seu la versió castellana de Boig per tu, la cançó més popular de Sau.

[edita] Enllaços externs

[edita] Referències

  • Imatge extreta de: www.canalsau.com