[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Santa Eulàlia d'Esparreguera - Viquipèdia

Santa Eulàlia d'Esparreguera

De Viquipèdia

Campanar de l'església de Santa Eulàlia d'Esparreguera.
Campanar de l'església de Santa Eulàlia d'Esparreguera.

L'església de Santa Eulàlia, es troba situada a la plaça de santa Eulàlia dins el nucli d'Esparreguera a la comarca del Baix Llobregat.

La seva construcció l'any 1587 es va portar a terme per a suplir a les funcions d'església parroquial de l'antiga romànica de Santa Maria del Puig que es trobava allunyada de la població. La seva benedicció va tenir lloc l'any 1612. Durant la Primera guerra carlina va ser ocupada per les tropes isabelines fent-la servir com caserna. Es va encarregar la seva reconstrucció a l'arquitecte Elies Rogent el 1886, sent oberta novament al culte el 1874. Va sofrir grans destrosses durant la guerra civil espanyola i va ser novament objecte d'una nova reforma posteriorment.

[edita] L'edifici

L'edifici és d'estil gòtic amb la decoració ja renaixentista. Consta d'una sola nau amb coberta de volta de creuria i amb un absis heptagonal a la capçalera, els trams de la nau són separats per arcs de mig punt i entre els contraforts es troben les capelles laterals.

A l'exterior, a la façana principal es troba un gran mural de ceràmica realitzat per Enric Serra. Les portes laterals estan emmarcades per columnes dòriques. El campanar de 60 metres d'altura és de planta quadrada i a partir del segon pis es converteix en octagonal, es va acabar la seva construcció l'any 1636.

[edita] Bibliografia

  • Ramos, M. Lluïsa (2005), Catedrals, monestirs i gran edificis religiosos. ISBN 84-96295-15-X