[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sant Joan Evangelista - Viquipèdia

Sant Joan Evangelista

De Viquipèdia

Segons l'Església Catòlica Sant Joan Evangelista s'identifica amb Sant Joan apòstol. Nat a Betsaida (Galilea), cap al 9 d.C. i mort a Efes (actual Turquia) el 103 d.C.

Fou l'apòstol més jove de Jesús de Natzaret, i germà petit del també apòstol Jaume. Segons el Nou Testament, Joan era el deixeble més estimat per Jesús i va seure a la seua dreta durant el Sant Sopar. També va acompanyar la Mare de Déu durant la crucifixió del seu fill i fou, juntament amb Pere el primer deixeble a anar al sepulcre de Crist, després de l'anunci de la resurrecció.

Va predicar per Samaria amb Sant Pere, i després anà fins a l'Àsia menor. Sant Pau el menciona com «un dels pilars de l'Església».

Segons la versió oficial de l'Església Catòlica, després d'estar pres a Roma, fou portat a l'exili arran de la mort de Domicià (96 d.C.) a l'illa de Patmos (Mar Egea). Allí, segons la tradició, escrigué l'Apocalipsi i fou mestre de Sant Policarp. Uns anys més tard, va escriure algunes cartes a Efes on, finalment, va morir.