[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mare de Déu - Viquipèdia

Mare de Déu

De Viquipèdia

Mare de Déu del Pilar, a Saragossa
Mare de Déu del Pilar, a Saragossa

En el catolicisme i l'ortodòxia de l'est, Mare de Déu és el títol que se li dóna a Maria, mare de Jesús, ja que la considera mare del "Déu Fill", i per tant "Mare de Déu". A més, se la sol considerar verge, ja que la concepció no fou obra de varó sinó de l'Esperit Sant vingut a la Terra. Les confessions catòlica romana, l'ortodoxa oriental i el protestantisme consideren herètic negar la virginitat de Maria abans del naixement de Jesús. Però, a diferència de la doctrina catòlica de la virginitat perpètua, els protestants creuen que després del naixement virginal de Jesús, Maria va tenir fills amb Josep, com Jaume, l'escriptor de l'epístola del Nou Testament, qui és considerat pels catòlics cosí i no pas germà de Jesús. L'Alcorà també postul·la el naixement virginal de Jesús tot i que no considera Maria mare de Déu.

L'àrea de la teologia cristiana que se n'ocupa rep el nom de mariologia.

A banda dels evangelis i d'unes poques fonts cristianes antigues, no hi ha cap més informació independent o verificable sobre la vida de Maria: les tradicions de l'església catòlica romana i de l'ortodoxa oriental, en relació al títol de Mare de Déu, són basades en la fe i la tradició i interpretació de les escriptures de la patrística.

Erudits moderns indiquen que els textos antics en hebreu no parlaven mai de què fos verge sinó de què era jove (almah), paraula que en traduir-se al grec, s'hauria fet servir per una altra que tenia el doble significat de jove i verge (parthenos) i, que en passar-se al llatí, s'hauria traduït únicament per aquest darrer significat.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Mare de Déu