[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Samuel Chao Chung Ting - Viquipèdia

Samuel Chao Chung Ting

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Física
(1976)

Samuel Chao Chung Ting ( en mandarí: 丁肇中; en pinyin: Dīng Zhàozhōng) ( Ann Arbor, EUA 1936 ) és un físic i professor universitari nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Física l'any 1976.

[edita] Biografia

Va néixer el 27 de gener de 1936 a la ciutat d'Ann Arbor, situada a l'estat nord-americà de Michigan fill d'una parella xinesa que es conegué a la universitat d'aquest estat. De ben petit la seva família es traslladà de nou a la Xina, però durant la Guerra civil xinesa els seus pares fugiren a la República de la Xina, situada a l'illa de Taiwan. Desenvolupà els seus estudis secundaris a Taipei i posteriorment ingressà a la Univesitat de Tainan.

L'any 1956 retornà als Estats Units per estudiar enginyeria, matemàtiques i física a la Universitat de Michigan, on es doctorà en física l'any 1962. El 1963 entrà a treballar al Consell Europeu per a la Recerca Nuclear (CERN), per posteriorment treballar al Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY) d'Alemanya. Des de 1969 és professor de l'Institut Tecnològic de Massachusetts.

[edita] Recerca científica

Inicià les seves investigacions al voltant de les partícules subatòmiques gràcies als seus treballs en l'accelerador de partícules cosa que el va permetre descobrir la partícula J (o partícula J/ψ), descobriment que també realitzà independentment el físic Burton Richter.

L'any 1976 fou guardonat amb el Premi Nobel de Física, juntament amb Burton Richter, pel descobriment de la partícula subatòmica J.

[edita] Enllaços externs