[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sainet - Viquipèdia

Sainet

De Viquipèdia

El sainet es tracta d'un tipus d'obra teatral de caracter joios, generalment en un acte, i normalment, de carácter popular, que és representaba com intermig d'una funcció o a la fi. Substituint a l'entremes al segle XVIII, XIX i XX.

[edita] Sainet valencià

El sainet valencià principalment estava basat o fonamentat en apropar-se a la vida social del País Valencià a l'estructura d'un argument on els personatges de les classes baixes parlaven el valencià, mentre que els forasters, els membres de la burgesia o tot aquell que té una voluntat de desclassament o d'aparençar més riquesa i educació, parlen un castellà farcit de valencianismes i d'incorreccions. Però generalment la crítica lleu que es fa d'aquesta "coentor" és merament moral, no sociolingüística.

Te els seus máxims representats als sainetistes Eduard Escalante, Josep Bernat i Baldoví, Francesc Palanca i Roca i Serafí Pitarra, entre d'altres.

[edita] Gènesi i desenvolupament del sainet

[edita] Enllaços externs

El sainet valencià durant el segle XX


Aquest article és un esborrany sobre literatura i és possible que li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.