[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Síndic de Greuges de Catalunya - Viquipèdia

Síndic de Greuges de Catalunya

De Viquipèdia

Seu de la sindicatura de Greuges, al carrer Ample de Barcelona.
Seu de la sindicatura de Greuges, al carrer Ample de Barcelona.

El Síndic de Greuges és una de les institucions de la Generalitat de Catalunya les funcions del qual són definides als articles 78 i 79 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La seva missió és garantir el dret de totes les persones a una bona administració governamental. Ha d'atendre les queixes de les persones que es trobin desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. El síndic actual de Catalunya, des del juliol de 2004 és Rafael Ribó i Massó.

L'Estatut d'Autonomia estableix que les seves funcions són protegir i defensar els drets i les llibertats que reconeixen tant la Constitució espanyola com l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Supervisa, amb caràcter exclusiu, l'activitat de l'Administració de la Generalitat, la dels organismes públics o privats vinculats o que en depenen, la de les empreses privades que gestionen serveis públics o acompleixen activitats d'interès general o universal o activitats equivalents de manera concertada o indirecta i la de les altres persones amb un vincle contractual amb l'Administració de la Generalitat i amb les entitats públiques que en depenen. També supervisa l'activitat de l'Administració local de Catalunya i la dels organismes públics o privats vinculats o que en depenen.

El síndic o síndica és elegit pel Parlament de Catalunya per majoria de tres cinquenes parts dels seus membres per una durada de cinc anys. Ha d'exercir les seves funcions amb imparcialitat i independència, i és inviolable per les opinions expressades en l'exercici de les seves funcions, és inamovible i només pot ésser destituït i suspès per les causes que estableix la llei.

Els Síndics de Greuges de Catalunya han estat:

[edita] Vegeu també

[edita] Enllaços externs