[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sílvia Sommerlath - Viquipèdia

Sílvia Sommerlath

De Viquipèdia

Sílvia Sommerlath, reina de Suècia (Múnic 1943). Filla d'un home de negocis alemanys militant al Partit nacionalsocialista i d'una brasilera d'origens aristocràtics, l'any 1976 es casà amb el rei Carles XVI Gustau de Suècia i es convertí en reina del país escandinau.

Nascuda el 23 de desembre de l'any 1943 a Alemanya, Sílvia era l'única filla d'un home de negocis alemany militant del Partit Nazi, Walther Sommerlath, i d'una brasilera d'origen aristocràtic, Alícia Soares de Toledo. Acabada la Segona Guerra Mundial, la família Sommerlath es traslladà a viure al Brasil, residint-hi fins l'any 1957 moment en què es traslladaren de nou a Alemanya.

Abans del seu matrimoni amb el rei de Suècia, Sílvia havia treballat al Consulat de l'Argentina a Múnic amb motiu dels Jocs Olímpics de 1972 i posteriorment va actuar de Cap de Protocol dels Jocs Olímpics d'Hivern d'Innsbruck. També treballà d'assistent de vol.

La reina parla perfectament el suec, l'alemany, el francès, el castellà, el portuguès i l'anglès. També domina la llengua de signes.

Durant els Jocs Olímpics de 1972, Sílvia Sommerlath conegué el príncep hereu Carles Gustau de Suècia. La relació passà desapercebuda durant tres anys, fins el dia 12 de març de l'any 1976 quan s'anuncià el noviatge de la parella i el casament tres mesos després. Fou el primer casament d'un monarca suec amb una persona no pertanyent a la reialesa.

La parella ha tingut tres fills:

  • SAR la princesa hereva Victòria de Suècia, nascuda el 1977 a Estocolm.
  • SAR el príncep Carles Felip de Suècia, nascut el 1979 a Estocolm.
  • SAR la princesa Magadalena de Suècia, nascuda el 1982 a Estocolm.

L'activitat desenvolupada per la reina al país escandinau ha permès a la monarquia recuperar el prestigi i la popularitat lleugerament perduda en les dècades anteriors fins al punt que un rotatiu suec publicà: "Amb Sílvia, la república ha mort". Des de l'arribada a Suècia molt s'ha discutit sobre fins a quin punt, Walter Sommerlath, participà al moviment nacionalsocialista. Malgrat que el senyor Sommerlath sempre negà la seva vinculació, sembla demostrat que dirigí una empresa creada l'any 1938 que es dedicava a la fabricació de peces per panzers i caretes anti-gas. La Cort Sueca reconegué implícitament la participació al règim del senyor Sommerlath, però s'excusà afirmant que no pertanyia a la Família Reial.

La reina ha desenvolupat una llarga activitat en favor de les persones que pateixen dislèxia. La dislèxia afectà al rei Carles XVI Gustau de Suècia quan era petit, i la pròpia reina, després de molts anys de rumor, s'encarregà de confirmar-ho afegint que durant la seva infantesa no es prestà la suficient atenció al problema. La princesa hereva Victòria de Suècia també ha patit aquesta malaltia. També ha creat una organització per combatre la demència senil.