[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Riu Iguaçú - Viquipèdia

Riu Iguaçú

De Viquipèdia

Riu Iguaçú

Cascades del riu Iguaçú
Llargada 1.320 km
Altitud del naixement 900 m
Cabal mitjà 1.600 /s
Àrea conca km²
Naixement Serra do Mar, estat de Paranà, Brasil
Desembocadura Riu Paranà
Territoris de la conca Brasil, Paraguai
i Argentina
Riu - Hidrologia - Rius del món

El riu Iguaçú (en portuguès Rio Iguaçu, en espanyol Río Iguazú) és un riu de l'Amèrica del Sud, afluent del riu Paranà. Els seu curs transcorre entre el Brasil, el Paraguai i l'Argentina. El seu nom prové de les paraules "y" (semblant a la /ü/ de l'alemany o la /u/ del francès, produïda per contracció de la gola) i "guasu", que en llengua guaraní volen dir "aigua" i "gran", respectivament.

L'Iguaçú neix a la Serra do Mar, a l'estat de Paranà (Brasil), i arriba a tenir una amplada màxima de 1.500 metres. Després d'aproximadament 1.320 quilòmetres -dels quals 1.205 corresponen exclusivament al Brasil i 115 serveixen de frontera argentinobrasilera- desemboca en el riu Paranà, a la triple frontera entre l'Argentina, el Paraguai i el Brasil. Uns 23 quilòmetres abans d'arribar a aquesta confluència cau en un fort desnivell a través de les cascades de l'Iguaçú, que formen part del Patrimoni de la Humanitat. Les aigües de l'Iguaçú i el Paranà no es barregen immediatament, i durant força distància es poden advertir a ull nu les provinents de l'Iguaçú: clares, netes i verdoses, fent remolins entre les del Paranà, que són fosques i vermelloses, i que acaben per engolir les primeres.

El Brasil i l'Argentina es troben units pel Pont Internacional Tancredo Neves, inaugurat l'any 1985. El tram compartit amb l'Argentina s'inicia quan rep el seu afluent, el riu San Antonio.

Coordenades: 25° 40′ 48″ S 54° 26′ 06″ O