[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Relació sexual - Viquipèdia

Relació sexual

De Viquipèdia

Relació sexual il·lustrada en el Kamasutra
Relació sexual il·lustrada en el Kamasutra

L'acte sexual, també anomenat relació sexual és el conjunt de comportaments més o menys complexos que realitzen dos o més éssers de distint o igual sexe, que pot, o no, concloure en el coit.

Taula de continguts

[edita] Parts del cervell que s'activen durant l'acte sexual

Com la resposta eròtica és integral, el sistema nerviós central, el sistema nerviós autònom i tota la corporalitat (teixits orgànics) entren en acció, amb especial èmfasi en les fibres perifèriques, la medul·la espinal i els dos hemisferis cerebrals, dret i esquerre, a banda de l'hipotàlem, que té una funció indispensable. Com més gran siga l'àrea de control de l'escorça, més sensitiva serà aqueixa part del cos.

[edita] Tipus de relacions sexuals

  • Relació heterosexual
La relació heterosexual és la relació sexual que es du a terme entre dos individus de distint sexe.
  • Relació homosexual
La relació homosexual és la relació sexual que es realitza entre dos individus del mateix sexe. La relació homosexual masculina habitualment inclou la sodomia.
  • Ménage à trois
El ménage à trois (pronunciat com en francés: menaix a truà) o trio és la relació entre tres persones del mateix o distint sexe.
  • Intercanvi de parelles
L'intercanvi de parelles (en anglés swinger) implica que dues parelles heterosexuals o homosexuals establides s'intercanvien i tenen relacions sexuals al mateix temps però en llocs diferents (que poden ser dues habitacions o dos llits contigus). No és el mateix que sexe en grup.
Relació sexual entre dos homes i dues dones
Relació sexual entre dos homes i dues dones
  • Relació zoofílica
La relació zoofílica és la relació sexual (sexe oral, coit vaginal i/o coit anal) entre un subjecte i un altre d'una altra espècie.
  • Sexe en grup
El sexe grupal també és conegut com orgia: diversos individus del mateix o distint sexe tenen relacions sexuals (sexe oral, coit vaginal i/o coit anal) al mateix temps i en el mateix lloc.
  • Relació sexual sense coit
Implica tot el sensual joc eròtic previ a la penetració, però sense dur-la mai a terme. Consisteix principalment en carícies, no només en àrees genitals i besos. En anglès s'anomena "petting".

La dona pot estimular la pròstata de l'home i llavors s'emet secreció prostàtica, sense un orgasme.

[edita] Controvèrsies sexuals

Les relacions sexuals sempre ha sigut un tema controvertit al llarg de la història de totes les civilitzacions, especialment en la cultura judeocristiana. Les religions han influït d'una forma important en el concepte de la sexualitat. En termes generals se sap que realitzar l'acte sexual contribueix a la relaxació deixant arrere el estrés. Dins de la cultura occidental, són il·legals determinats actes com la pedofília, l' incest o la violació.

Comportaments sexuals com l'adulteri, l'homosexualitat, les orgies i les relacions prematrimonials, poden ser rebutjats o acceptats per determinats grups de persones.

[edita] Vegeu també