[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Adulteri - Viquipèdia

Adulteri

De Viquipèdia

L'adulteri és la relació sexual amb una persona diferent del marit o esposa estant casat. En molts països es considera un delicte (a Espanya ho era fins el 1978) i per a la majoria de religions monoteistes és alhora un pecat. A causa del masclisme, sovint s'ha jutjat més durament l'adulteri comès per la dona que el de l'home, tolerat socialment. És un dels motius freqüents que inciten al divorci o separació d'una parella. Usar la prostitució no sempre es considera adulteri, ja que la legislació pot canviar força segons l'Estat.

Els grecs i els romans consideraven que existia adulteri només si les dues persones estaven casades i per tant no eren punibles les relacions sexuals amb esclaus o solters. El judaisme té una concepció semblant i en la llei mosaica antiga es castigava amb la lapidació, pràctica que va ser heretada per molts països musulmans.

[edita] L'adulteri a la literatura

L'adulteri és un tema recurrent a la literatura com a problema social, ja que sovint els matrimonis eren concertats i no es feien per amor. L'amor cortès idealitza l'adulteri, vist com al relació lliurement consentida davant el gilós o el marit. Igualment el romanticisme és ric en situacions d'adulteris, ja que es veu el matrimoni com una convenció burgesa lluny de les aspiracions de plenitud dels joves.

Algunes obres on destaca aquest tema són