[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Otello (Rossini) - Viquipèdia

Otello (Rossini)

De Viquipèdia

Otello

Títol original: Otello
Llengua original: Italià
Gènere: opera seria
Música: Gioacchino Rossini
Llibret: Francesco Maria Berio di Salsi
Font literària: Otel·lo de Shakespeare
Actes: tres
Època de composició:
Estrena: 4 de desembre de 1816
Teatre: Teatro del Fondo de Nàpols
Estrena Liceu: 10 de juny de 1848
Personatges:

Otello, ossia il moro di Venezia és una òpera en tres actes amb música de Gioacchino Rossini i llibret de Francesco Maria Berio di Salsi, basat en la tragèdia Otel·lo de Shakespeare, estrenada al Teatro del Fondo de Nàpols, el 4 de desembre de 1816.

És l'única obra rossiniana basada en un drama de Shakespeare. L'òpera s'allunya bastant de l'obra original, té lloc a Venècia i no a Xipre, i el drama es desenvolupa d'una altra forma. El paper de Yago és en algun sentit menys important i diabòlic que a l'obra original i en la versió de Verdi, estrenada el 1887.

Otello, com moltes altres òperes de Rossini, va anar caient a poc a poc en l'oblit i arribat el segle XX la seva presència era pràcticament nul·la. Com en altres casos va caldre esperar el renaixement de Rossini perquè l'obra tornés a agafar vol. És curiós que el propi Rossini afirmés que, de la seva vasta producció operística, tan sols sobreviuria en el temps Il barbiere di Siviglia complet, l'acte II de Guillaume Tell i l'acte III d´Otello.

[edita] Vegeu també