[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Orca - Viquipèdia

Orca

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Orca
Registre fòssil: Pliocè - Recent
Orca
Orca
Estat de conservació

Depèn de la conservació [1]
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Chordata
Classe: Mammalia
Ordre: Cetacea
Subordre: Odontoceti
Família: Delphinidae
Gènere: Orcinus
Espècie: O. orca
Nom binomial
Orcinus orca
Linnaeus, 1758
Distribució de l'orca (en blau)
Distribució de l'orca (en blau)

L'orca (Orcinus orca) és un cetaci membre de la família del dofí oceànic (Delphinidae) i és l'única espècie del seu gènere (Orcinus).

Es el segon mamífer (desprès de l'home) pel que fa a la distribució mundial ja que viu des dels oceans tropicals a l'àrtic. Les orques es desplacen contínuament en grups familiars. Mentre uns grups són migratoris altres poblacions són estables.

Són animals carnívors que s'alimenten principalment de peixos (salmó, tauró, tonyina, etc.) però també s'alimenten d'altres animals com tortugues marines o mamífers com els lleons marins o la morsa. També ataquen i s'alimenten d'altres cetacis, d'aquí que en alguns idiomes se n'hagi dit històricament assassina de balenes..

Exteriorment el seu cos combina el color negre i el blanc. Els mascles poden arribar a fer 9,5 metres de llarg i pesar 6.000 kg, mentre les femelles són un 10% més petites.

Les orques en llibertat poden viure 80 anys o més, però en captivitat no solen passar dels 20.

Les orques nascudes en captivitat i alliberades després d'anys en companyia humana segueixen depenent dels homes pel que fa a l'alimentació.

La imatge popular de les orques va rebre la consideració d'un animal perillós (la pel·lícula de 1977 Orca: The Killer Whale, Orca, la balena assassina) i va canviar a un "dofí amable" a través del cinema (la pel·lícula de 1993 Salveu a Willly) o l'espectacle amb orques com Ulisses del zoològic de Barcelona i a altres llocs com Sea World d'Estats Units.

[edita] Enllaços externs

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Orca


Aquest article sobre euteris és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.