[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Oleguer Presas i Renom - Viquipèdia

Oleguer Presas i Renom

De Viquipèdia

Oleguer
Informació personal
Nom complet Oleguer Presas i Renom
Data de naixement 2 de febrer del 1980
Lloc de naixement Sabadell, Catalunya
Alçada 1'87 m.
Pes 82 kg.
Informació del club
Club actual FC Barcelona
Número 23
Posició Defensa central - Lateral
Clubs professionals
Anys Club PJ (gols)
1999-2001
2001-2003
2003-
Gramanet
Barça B
FC Barcelona
? (?)
62 (6)
88 (1)
Selecció nacional
2004- Catalunya Catalunya 5 (0)

Oleguer Presas i Renom, conegut amb el nom d'Oleguer, és un futbolista català, nascut a Sabadell (Vallès Occidental) el 2 de febrer de 1980. Estudià a l'escola Sant Nicolau de Sabadell i és llicenciat en Economia per la UAB.

Taula de continguts

[edita] Biografia

Procedent de la UDA Gramenet, va entrar al segon equip del FC Barcelona l'any 2001 a l'edat de 21 anys. La temporada següent, l'entrenador Louis Van Gaal el va fer debutar al primer equip, on s'ha consolidat a l'eix de la defensa, ocupant puntualment la posició de lateral dret. La concentració i la sobrietat són les dues grans qualitats d'Oleguer. Molt incisiu en la defensa dels davanters de l'equip contrari, gràcies a la seva alçada destaca també pel seu joc aeri.

Tot i que no acostuma a jugar la pilota des de la defensa, també participa amb els jugadors del mig del camp per treure el joc controlat des del darrera, tot i que no és un dels seus punts forts.

[edita] Trajectòria pública

Té simpaties pels moviments de l'Esquerra Independentista, alhora que va ser cridat pel Subcomandante Marcos per jugar un partit benèfic a Chiapas.

El dia 30 de març del 2006, va presentar el seu primer llibre "Camí d'Ítaca" (ed. Mina) juntament amb el poeta sabadellenc -i amic personal seu- Roc Casagran. Al llibre, Oleguer reflexiona sobre el títol de Lliga que va conquerir el FC Barcelona la temporada passada, fent un recorregut cronològic des del moment en què el Barça guanya la Lliga al camp del Llevant fins a la celebració al Camp Nou. Però també hi barreja la seva visió sobre per exemple la lluita antifranquista o la guerra de l'Iraq. A l'inici de cada capítol s'inclou una cita de diversos autors com Groucho Marx, Vázquez Montalbán, Rafael Alberti, Manu Chao, Joan Brossa o Calderón de la Barca.

L'any 2006 rep el premi President Companys pel seu suport a les seleccions esportives catalanes.

[edita] Trajectòria esportiva

[edita] Palmarès

[edita] FC Barcelona

[edita] Referències