[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Éric Abidal - Viquipèdia

Éric Abidal

De Viquipèdia

Éric Abidal
Informació personal
Nom complet Éric Abidal
Sobrenom El Kenyà
Data de naixement 11 de juliol del 1979
Lloc de naixement Lió, (França)
Alçada 1,86 m.
Pes 75 kg.
Informació del club
Club actual FC Barcelona
Número 22
Posició Lateral esquerre
Clubs professionals
Anys Club PJ (gols)
2000-2002
2002-2004
2004-2007
2007-
AS Monaco
Lille
Olympique de Lió
FC Barcelona
22 (0)
62 (0)
89 (0)
13 (0)
Selecció nacional
2004- França França 24 (0)

Éric Abidal (nascut l'11 de juliol del 1979 a Lió, França) és un futbolista que actualment juga al FC Barcelona de lateral esquerre.

[edita] Biografia

Va debutar en les files de l'AS Mònaco, en el que va disputar 22 partits de la lliga al llarg de dues temporades, acabades les quals va ser traspassat al Lilla OSC, on va adoptar el sobrenom d'El Kenyà a causa de la seva força i resistència física. Romangué dos anys en aquest club i hi disputà 62 encontres de Lliga.

El seu rendiment va cridar l'atenció de l'Olympique de Lió que va decidir fitxar-lo en 2004 malgrat que uns mesos abans havia estat detingut per la policia francesa en trobar-li 200 grams de haixix al cotxe.

Durant aquest any Abidal va entrar també en la selecció francesa de futbol amb la qual disputà més tard el Mundial d'Alemanya. En aquesta cita mundialista, la premsa va fer especial èmfasi que la major part dels jugadors que integraven el combinat de Raymond Domenech procedien de les antigues colònies de França i que gairebé cap d'ells era autòcton del país gal. Un n'era Abidal ja que els seus pares havien nascut a la Martinica.

Finalment, el 28 juny del 2007 el FC Barcelona després d'arribar a un acord amb l'Olympique de Lió, fitxà al lateral francès per 14 milions d'euros i va ser presentat amb el dorsal número 22 (el que tenia Saviola).

[edita] Selecció nacional

Ha estat internacional amb la selecció del seu país en el Mundial d'Alemanya 2006.





Futbol Aquest article sobre futbol és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.