[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

O-zone - Viquipèdia

O-zone

De Viquipèdia

O-Zone va ser un grup de música pop moldau, format per Donen Bălan, Radu Sârbu i Arsenie Todiraş. Va ser formada l'any 1999, gravant discs des d'aquest any fins a 2004.

El seu disc més venut va ser DISCO-Zone que va ser considerat dintre dels discos més venuts amb gairebé 2.500.000 còpies venudes al voltant del món. Més d'un 1.000.000 van ser venudes al Japó.

Originaris de Moldàvia, l'agrupació va ser llançada als escenaris a Romania, amb una proposta musical de'Eurodance; l'estiu de 2004, van treure a la llum el seu primer simple "Dragostea din tei" més conegut per Numa, numa, iei que va ser l'èxit de l'estiu a Europa, situada dins del Rànquing europeu en el 1r lloc mentre que en el rànquing britànic el 3r lloc.

Encara que va ser un èxit musical a Europa, mai va poder tenir el mateix èxit en el Rànquing del Billboard nord-americà, Donen Bălan va escriure també la versió en anglès de la cançó però només aconseguí situar-se en la 72a de la llista.

[edita] Dan Bălan

La cançó "Dragostea din tei" d'O-Zone va ser escrita i composta per Donen Bălan.

Resident de la ciutat de Los Angeles, Califòrnia, Bălan va néixer a Chişinăo, República de Moldàvia, el 1979. Fins al dia d'avui el seu major èxit ha estat crear la banda O-Zone, ell va ser sempre el representant principal d'aquesta banda i estava a càrrec de la composició i la interpretació de les cançons. La banda O-Zone va ser formada en l'any de 1999, gravant discs des d'aquest any fins a 2004.