[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Billboard - Viquipèdia

Billboard

De Viquipèdia

Billboard és una revista setmanal nord-americana especialitzada en informació sobre la indústria musical. Manté diverses llistes musicals internacionalment reconegudes entre les quals es troben les cançons i àlbums més populars en diverses categories, tot això setmanalment. La llista més famosa, Billboard Hot 100, classifica les 100 primeres cançons independentment del gènere musical a què pertanyin. Billboard 200 és un llistat dels 200 àlbums musicals més venuts dels Estats Units.

Fundada el 1894, inicialment s'ocupava d'entreteniments de carnaval, però la cobertura musical va créixer fins al punt que en els anys 50 els altres temes van ser separats i publicats en una revista independent .

[edita] Llistes de Billboard

El 4 de gener de 1936, Billboard va publicar el primer 'rànquing' musical i el 20 de juliol de 1940 va fer el mateix amb el seu primer llistat, la Music Popularity Chart. Des de 1958, Hot 100 ha estat publicant, combinant vendes de 'singles' i 'radi airplay'.

Fins al dia d'avui, els artistes més reeixits de les llistes de Billboard són Mariah Carey, Bing Crosby, Madonna, Elvis Presley, Diana Ross & The Supremes, The Beatles, Janet Jackson i Michael Jackson.

[edita] Enllaços externs