[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

National Gallery de Londres - Viquipèdia

National Gallery de Londres

De Viquipèdia

La National Gallery visa des de Trafalgar Square.
La National Gallery visa des de Trafalgar Square.
Interior de la National Gallery des de la seva entrada principal.
Interior de la National Gallery des de la seva entrada principal.

La National Gallery o Galeria Nacional és un museu d'art de Londres, situat en la part nord de Trafalgar Square. Exhibeix pintura europea de 1250 a 1900, procedent de la col·lecció nacional d'art del Regne Unit. La col·lecció permanent, que consta de 2.300 pintures, pertany a l'Estat britànic, pel que l'entrada és pública, només havent de pagar-se l'entrada a determinades exposicions especials. Tot i haver estat fundada sense una col·lecció real que la sustenti, la National Gallery de Londres s'ha convertit en una galeria d'art de renom internacional des de la seva fundació el 1824.

L'escultura i les arts decoratives es troben al Victoria and Albert Museum. El Museu Britànic exhibeix art antic, art no occidental, gravats i dibuixos i l'art contemporani està en la Tate Modern. Part de l'art britànic el trobem en la National Gallery, però la major part de la col·lecció nacional d'art britànic es troba en la Tate Britain.

Taula de continguts

[edita] Història

Va ser conformada principalment pels seus primers directors, inclòs el pintor Sir Charles Lock Eastlake, i augmentada per donacions privades, que actualment componen dos terços de la seva col·lecció permanent. Encara que de grandària reduïda, en comparació d'altres pinacoteques com el Louvre, la National Gallery destaca per exhibir obres mestres de tota la Història de l'Art occidental, fent possible admirar a través de la seva col·lecció l'evolució dels estils pictòrics des del començament del Renaixement fins a el Postimpressionisme. L'original National Gallery del segle XIX estava basada primordialment en art italià i Pintura dels Països Baixos mentre que a poc a poc va anar augmentant les seves obres d'art modern.

[edita] Ubicacions

La National Gallery ha estat allotjada en tres edificis diferents, cadascun dels quals es va veure amb el temps inadequat per als propòsits expositius. L'edifici actual, d'estil neoclàssic va ser començat per William Wilkins, i ha estat objecte de notables extensions, les obres principals de les quals van estar a càrrec de Edward Middleton Barry i Robert Ventura. Des de 2002, el director d'aquesta institució és Charles Saumarez Smith.

[edita] Col·lecció representativa

Entre les obres destacades que poden veure's en aquesta pinacoteca, es troben:


[edita] Enlaces externos

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
National Gallery de Londres

Coordenades: 51° 30′ 32″ N 0° 07′ 39″ O