[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Nabucodonosor II - Viquipèdia

Nabucodonosor II

De Viquipèdia

Nabucodonosor II el gran (604 - 562 aC), sobirà de Babilònia, successor de Nabopolasar.

[edita] Regnat

Durant el seu regnat es van portar a terme nombroses campanyes d'imperialització, arribant-se a conquerir Palestina i Síria, entre altres territoris. També va ordenar el bandejament dels jueus, prenent així Judà i imposant el seu poder durant anys.

Potser la seva ambició més gran va ser la presa d'Egipte, la qual cosa va aconseguir després d'ardus enfrontaments entre les seves tropes i l'exèrcit del faraó Necó. El punt culminant de la seva victòria fou la mítica Batalla de Carquemix (605 aC). No obstant això, a partir del 582 aC les relacions es van tornar estables i es va pactar el respecte mutu.

Localment, Nabucodonosor II va aconseguir calmar el tibant clima intern que imperava en el regne des de feia 10 anys. Va reconstruir les ciutats i va sembrar la prosperitat.

[edita] Nabucodonosor a les arts

El rei Nabucodonosor II de Babilònia és un dels monarques de l'antiguitat més coneguts ja que apareix com el conqueridor del Regne de Judà a l'Antic Testament (és citat en diversos llibres de la Bíblia, com en el Reis, Cròniques, Ester, Daniel, Jeremies i altres.)

També és molt conegut per la famosa òpera Nabucco, obra en quatre actes amb música del compositor Giuseppe Verdi i llibret de Temistocle Solera, basada en l'Antic Testament i en l'obra Nabuchodonosor de Francis Cornue i Anicète Bourgeois.