[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

N-230 - Viquipèdia

N-230

De Viquipèdia

N-230 a Purroi de la Solana (Osca), durant una nevada
N-230 a Purroi de la Solana (Osca), durant una nevada

La N-230 és una carretera estatal que uneix Lleida amb la Vall d'Aran, seguint el curs de la Noguera Ribagorçana. Comença a l'Av. Alcalde Porqueres de Lleida i finalitza al km 188, just a la frontera amb França a Canejan. Passa per les comarques catalanes del Segrià, l'Alta Ribagorça i la Vall d'Aran i les comarques aragoneses de la Llitera i la Ribagorça. Des d'Alfarràs fins a El Pont de Montanyana va més cap a l'oest, passant per Benavarri. Des de Sopeira fins a El Pont de Suert hi trobem l'embassament d'Escales, fet que provoca que la N-230 tingui molts revolts. L'accés a la Vall d'Aran es fa a través d'un túnel inaugurat recentment, amb una nova denominació (Túnel de Viella/Joan Carles I), deixant pas a l'anterior (Túnel de Vielha/Alfons XIII), considerat el més perillós d'Europa. Aquest túnel té tres carrils (dos en direcció Lleida) i passadís d'emergència.

Actualment hi ha en projecte la construcció de l'autovia A-14 entre Lleida i Sopeira, que seguirà el traçat de la N-230.

La carretera N-230 és utilitzada per moltes persones per accedir al Pirineu i a França, i sobretot a l'hivern, per anar a esquiar a les estacions d'esquí de la Vall d'Aran i del Pirineu aragonès.

Amb la denominacio N-230 tambe es va integrar la carretera que havia de anar de Tortosa cap a Lleida i seguir fins Les, pero el primer tram de Tortosa a Lleida es va deixar inacabat fins que la Generalitat la va fer amb el nom primer de C-230 i actualment C-12.