[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Musclo zebrat - Viquipèdia

Musclo zebrat

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Musclo zebrat
Musclo zebrat
Musclo zebrat
Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Mollusca
Classe: Bivalvia
Subclasse: Heterodonta
Ordre: Veneroida
Família: Dreissenidae
Gènere: Dreissena
Espècie: D. polymorpha
Nom binomial
Dreissena polymorpha
Pallas, 1771

El musclo zebrat (Dreissena polymorpha) és un mol·lusc bivalve d'origen rus (de la mar Càspia). Més petit que els seus cosins marins, es nodreix de plàncton per filtració de l'aigua.

[edita] Aspecte

El musclo zebrat es caracteritza per tenir una forma triangular. Generalment pot arribar a una llargada d'entre 26 i 40 mm i a una amplada d'entre 17 i 20 mm. La closca acostuma a ser de color marró fosc fins a negre, amb línies de color marró clar.

El musclo zebrat és l'únic d'entre els musclos d'aigua dolça que, en estat larvari, no es fixa enlloc i pot flotar.

[edita] Origen

Les restes més antigues de musclo zebrat són del Miocè. Fins al segle XVIII, la població a Europa minva paulatinament. El trànsit marítim i fluvial n'afavoreix la reproducció i el musclo s'estén des de la mar Negra riu Danubi amunt. Els musclos viatgen enganxats al buc o, en forma de larva, a l'aigua de llast dels vaixells. A causa del creixent transport marítim, cap a la dècada del 1980 aquests musclos van començar a expandir-se pels llacs de Nord-amèrica.

[edita] Problemàtica

El musclo zebrat és una espècie molt competitiva, que s'enganxa a les plantes aquàtiques i a musclos més grossos. Això provoca una pertobació i un perill per a la diversitat dels ecosistemes. A més, com a fouling, provoquen desperfectes en els sistemes de canalització i refrigeració en centrals hidroèlectriques i similars; encara que això es pot evitar mitjançant l'ús de determinats tipus de filtres.

Ànecs i altres ocells aquàtics, en canvi, treuen profit d'aquesta nova font d'aliments.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Musclo zebrat