[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mol·lusc - Viquipèdia

Mol·lusc

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Mol·luscs
Registre fòssil: Cambrià - Actualitat

Classificació científica
Regne: Animalia
Fílum: Mollusca
Linnaeus, 1758
Classes

Caudofoveata
Aplacophora
Polyplacophora
Monoplacophora
Bivalvia
Scaphopoda
Gastropoda
Cephalopoda
† Rostroconchia
† Helcionelloida
† ?Bellerophontidae

Els mol·luscs (Mollusca) són animals invertebrats de cos tou, en el que es pot diferenciar la massa visceral, on s'allotgen els òrgans digestius, respiratoris i reproductors, i un peu musculós, que es fa servir per al moviment. Tenen una closca, però alguns han evolucionat fins el punt de perdre-la.

Dins del fílum Mollusca es distingeixen classes com la dels gasteròpodes, els bivalves i els cefalòpodes entre d'altres.

Hom calcula que hi poden existir més de cent-mil espècies.

La ciència que estudia els mol·luscs rep el nom de malacologia.

Taula de continguts

[edita] Anatomia

[edita] Conquilla

La conquilla és un element important en la identificació d'un mol·lusc i un òrgan molt conservat en tot el fílum. És característic el creixement d'aquesta massa calcificada, bè internament o quasi desapareguda en els cefalopodes o vistosa i aparent com en els gasteropodes i els bivalvs.

[edita] Cap

On hi ha tentacles, uns receptacles sensorials del tacte, l’olfacte i la visió. Dins la boca hi ha la ràdula un òrgan comú al filum, que és una cinta amb milers de dents microscòpiques que utilitzen per raspar els aliments i desfer-los per tal de poder-los ingerir.

[edita] Massa Visceral

És on es troben tots els òrgans interns. La respiració és branquial, excepte en el cas dels cargols terrestres que respiren pulmonarment. El sistema nerviós esta desenvolupat i la cefalització és important en molts membres del grup com ara el Pop.

[edita] Peu

És un múscul molt potent que s’encarrega del moviment. Els gasteròpodes tenen sola reptant, els bivalves forma de falca i els cefalòpodes tenen en forma d'embut.


Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies