[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel Mayol i Raynal - Viquipèdia

Miquel Mayol i Raynal

De Viquipèdia

Miquel Mayol i Raynal (nascut a Perpinyà, 11 d'agost de 1941) és un advocat i un dels polítics més coneguts del catalanisme a la Catalunya Nord. Va estudiar dret a París, Montpeller i Alger abans de ser advocat a Nantes i a Perpinyà. El 1968, any del seu retorn a Perpinyà va adherir al Grup Cultural de la Joventut Catalana i al Parti Socialiste Unifié. El 1970 va fundar el Comitat Rossellonès d'Estudis i d'Animació, que es va convertir després en l'Esquerra Catalana dels Treballadors (E.C.T.), primera expressió política moderna de l'esquerra catalanista a la Catalunya del Nord. El 1999, va integrar-se a Esquerra Republicana de Catalunya.

Arran de les eleccions europees, aquell mateix any, aquesta formació política va obtenir un diputat en coalició amb Eusko Alkartasuna. El juny de 2001 fou Miquel Mayol qui ocupà aquest càrrec.

Serà substituït posteriorment per l'eivissenc Bernat Joan i Marí, el 2004.

Miquel Mayol ha participat activament a la majoria d'iniciatives en defensa de la llengua i la cultura catalanes a Catalunya del nord, com per exemple la Universitat Catalana d'Estiu, la Bressola, l'Escola Popular Catalana o la realització de la Porta dels Països Catalans.