[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Miquel IX Paleòleg - Viquipèdia

Miquel IX Paleòleg

De Viquipèdia

Miquel IX Paleòleg (Μιχαὴλ ὁ Παλαιολόγος) (17 d'abril del 1277 a 12 d'octubre del 1320) fou el fill gran d'Andrònic II Paleòleg i Anna d'Hongria (filla d'Esteve V d'Hongria) i fou associat pel seu pare al tron el 1295.

El 1300 fou enviat amb un exèrcit de mercenaris alans contra els turcs d'Àsia Menor; el 1304 i 1305 va lluitar contra els almogàvers catalans amb un exèrcit de turcs i alans, però fou derrotat i ferit. També fou derrotat el 1307 per Teodor Svetoslav de Bulgària i va haver de signar la pau i casar una filla amb el rei búlgar. El 1311 fou derrotat pel soldà turc Osman I. Va morir a Tessalònica el 12 d'octubre del 1320 als 43 anys, segons es diu pel dolor per la mort del seu fill Manel Paleòleg.

Es va casar primer (1296) amb Rita d'Armènia Menor (després Maria) filla de Lleó III d'Armènia Menor i de la reina Keran. Amb Rita va tenir a Andrònic III Paleòleg, Manel Paleòleg, Ana Paleologina (esposa de Tomàs I Comnè Ducas, i després de Tomàs Orsini) i Teodora Paleologina (esposa de Teodor Svetoslav de Bulgària, i després de Miquel Asen III). Rita es va fer monja a la seva mort amb el nom de Xene.