[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Teresa Mestre - Viquipèdia

Maria Teresa Mestre

De Viquipèdia

Maria Teresa Mestre, gran duquessa de Luxemburg (L'Havana 1956). Actual gran duquessa consort de Luxemburg pel fet d'ésser esposa del gran duc Enric I de Luxemburg.

Nascuda a L'Havana, capital de Cuba, el dia 22 de març de l'any 1956. Filla d'un empresari del règim de Batista de nom José Antonio Mestre i de Maria Teresa Batista-Falla de Mestre. Maria Teresa s'interessà des de ben aviat pel ballet i el cant.

L'any 1959, amb l'ocupació castrista de l'illa de Cuba, la família Mestre abandonà el país i s'establí a Nova York passant posteriorment a Santander i a Ginebra on s'establiren definitivament.

Llicenciada en ciències polítiques per la Universitat de Ginebra l'any 1980, durant la seva estada universitària a la ciutat suïssa conegué a qui posteriorment seria el gran duc Enric I de Luxemburg. Durant quatre anys, la parella mantingué una constant relació. L'any 1980, Maria Teresa es graduà amb un estudi sobre la situació de la dona i la maternitat als diferent països de la Unió Europea.

Al llarg de l'exili, la família Mestre es dedicà al mecenatge cultural i a la filantropia social molt especialment a l'illa de Cuba i entre els exiliats cubans a Europa. La tradició de mecenatge fou iniciada ja pels avis de la gran duquessa.

La gran duquessa parla el castellà, com a llengua materna, el francès, com a segona llengua ja que estudià al Liceu Francès de Ginebra, el luxemburguès i l'alemany ja que són idiomes oficials al Gran Ducat, i l'anglès i l'italià.

El dia 14 de febrer de 1981 contragué matrimoni a la Catedral de Luxemburg amb el gran duc hereu Enric de Luxemburg, fill del gran duc Joan I de Luxemburg i de la princesa Josepa Carlota de Bèlgica. La parella ha tingut cinc fills:

  • SAGD el príncep Fèlix de Luxemburg, nat el 1984.
  • SAGD el príncep Lluís de Luxemburg, nat el 1986.
  • SAGD la princesa Alexandra de Luxemburg, nada el 1991.
  • SAGD el príncep Sebastià de Luxemburg, nat el 1992.

Malgrat que la parella gran ducal es casà a la Catedral de Luxemburg el dia 14 de febrer de l'any 1981, la vida conjugal de la parella no ha estat exempte d'importants escàndols. Al constat de continus rumors d'infidelitat matrimoni del gran duc Enric, cal destacar la manca de sintonia entre Maria Teresa i la gran duquessa Josepa Carlota de Luxemburg. Aquesta manca de sintonia arribà al seu zènit durant una conferència televisiva en què Maria Teresa denuncià el patiment a què la sometia la seva sogra.

A més a més de les nombroses temptatives de viatge a Cuba en contra de les directrius de la diplomàcia luxemburguesa, la família gran ducal ha estat el centre de l'atenció pública arran de la paternitat del príncep Lluís de Luxemburg, de 20 anys, amb una jove militar luxemburguesà de 21 anys. La parella es casà pocs mesos després del naixement del petit Gabriel després que el príncep renunciés als seus drets successoris..