[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Maria Dorotea de Württemberg - Viquipèdia

Maria Dorotea de Württemberg

De Viquipèdia

La duquessa Maria Dorotea de Württemberg, arxiduquessa d'Àustria.
La duquessa Maria Dorotea de Württemberg, arxiduquessa d'Àustria.

Maria Dorotea de Württemberg, arxiduquessa d'Àustria i palatina d'Hongria (Karlsruhe 1797 - Ofen (Hongria) 1855). Duquessa de Württemberg amb el tractament d'altesa reial que contragué matrimoni en el si de la casa d'Àustria.

Nada el dia 1 de novembre de 1797 a la ciutat de Karlsruhe, era filla del príncep Lluís de Württemberg i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg. Maria Dorotea era néta per via paterna del duc Frederic II Eugeni de Württemberg i de la marcgravina Frederica de Brandenburg-Schwedt; i per via materna era néta del príncep Carles Cristià de Nassau-Weilburg i de la princesa Carolina d'Orange-Nassau.

Entre d'altres, Maria Dorotea era neboda del príncep sobirà Frederic Guillem de Nassau-Weilburg, de la tsarina Sofia de Rússia i del rei Frederic I de Württemberg.

El dia 24 d'agost de 1819 contragué matrimoni amb l'arxiduc Josep Antoni d'Àustria, palatí d'Hongria, i fill de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Dorotea de Württemberg.

Josep Antoni havia estat casat anteriorment amb la gran duquessa Alexandra de Rússia i amb la princesa Enriqueta d'Anhalt-Bernburg-Schaumburg-Hoym de qui no havia tingut descendència. Maria Dorotea i Josep Antoni tingueren cinc fills:

Maria Dorotea morí el dia 30 de maig de 1854 a Budapest a l'edat de 57 anys.