[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Elisabet d'Àustria (arxiduquessa d'Àustria) - Viquipèdia

Elisabet d'Àustria (arxiduquessa d'Àustria)

De Viquipèdia

Elisabet d'Àustria, arxiduquessa d'Àustria (Budapest 1831 - Viena 1903). Arxiduquessa d'Àustria, princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Pertanyia a la branca palatina d'Hongria de la família imperial.

Nascuda a la ciutat de Budapest el dia 17 de gener de l'any 1831 essent filla de l'arxiduc Josep Antoni d'Àustria i de la princesa Maria Dorotea de Württemberg. Elisabet era néta per via paterna de l'emperador Leopold II, emperador romanogermànic i de la infanta Maria Lluïsa d'Espanya i per via materna del príncep Lluís de Württemberg i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg.

Elisabet contragué matrimoni amb l'arxiduc Ferran Carles d'Àustria-Este, fill del duc Francesc IV de Mòdena i de la princesa Maria Beatriu de Savoia. El casament se celebrà el 1847 a Schönbrunn. La parella tingué una única filla:

L'any 1849 morí a la localitat bohèmia de Brno l'arxiduc Ferran Carles d'Àustria-Este. El 18 d'abril de 1854, Elisabet es casà en segones núpcies amb l'arxiduc Carles Ferran d'Àustria, fill de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Enriqueta de Nassau-Weilburg. La parella tingué sis fills:

  • SAIR l'arxiduc Francesc Josep d'Àustria, nat el 1854 a Groß-Seelowitz.
  • SAR l'arxiduc Frederic d'Àustria, nat el 1855 a Groß-Seelowitz i mort el 1936 a Altenburg. Es casà amb la princesa Isabel de Croy.
  • SAIR l'arxiduc Carles Esteve d'Àustria, nat a Groß-Seelowitz el 1860 i mort a Zywiec el 1933. Es casà amb l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.
  • SAIR l'arxiduc Eugeni d'Àustria, nat a Groß-Seelowitz el 1863 i mort a Meran el 1954.
  • SAIR l'arxiduquessa Elionor d'Àustria, nada el 1864 a Groß-Seelowitz i morta un mes després.