[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margarida d'Angulema - Viquipèdia

Margarida d'Angulema

De Viquipèdia

Margarida d'Angulema
Margarida d'Angulema

Margarida d'Angulema ( Angulema 1492 - Odos, França 1549 ), duquesa consort d'Alençon (1509-1525) i reina consort de Navarra (1527-1549).

[edita] Orígens familiars

Nasqué l'11 d'abril de 1492 filla de Carles I d'Angulema, comte d'Angulema, i Lluïsa de Savoia. Carles d'Orleans era descendent directe de Carles V de França i pretendent de la corona francesa a la mort sense descendència de Lluís VIII de França.

[edita] Vida

Als dos anys Margarida i la seva família es traslladaren d'Angulema a Conyac. Allà nasqué el germà de Margarida i futur rei de França Francesc d'Angulema. Gràcies a la seva mare Margarida aprengué llatí i grec.

A l'edat de deu anys, i amb el pare mort des de feia sis anys, la seva mare la intentà casar amb el príncep de Gal·les Enric d'Anglaterra, però l'enllaç fou refusat pel rei anglès. Posteriorment es prometé amb Gastó de Foix, nebot de Lluís XI de França, però aquest morí a Ravenna abans d'haver-se casat.

Fou una dona molt influent a l'època, sobretot a partir de 1515 quan el seu germà Francesc d'Angulema va esdevenir rei de França. Així mateix fou una dona molt avançada en el seu temps que s'atreví a escriure i publicà poesia.

[edita] Núpcies i descendents

El 2 de desembre de 1509 es casà amb el duc Carles IV d'Alençon, per un decret del rei francès. D'aquesta unió no hi hagué fills.

El 24 de gener de 1527 es va casar a Saint-Germain-en-Laye, prop de París, amb el rei Enric II de Navarra. D'aquesta unió nasqueren:

Va morir el 21 de desembre de 1549 al castell d'Odos.