[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Margarida d'Àustria (duquessa de Württemberg) - Viquipèdia

Margarida d'Àustria (duquessa de Württemberg)

De Viquipèdia

Els ducs de Württemberg amb els seus fills.
Els ducs de Württemberg amb els seus fills.

Margarida d'Àustria, duquessa de Württemberg (Castell d'Artstetten 1870 - Gmunden 1902). Arxiduquessa d'Àustria i príncesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Es maridà en el si de la casa reial de Württemberg.

Nascuda al Castell d'Artstetten el dia 13 de maig de 1870 essent filla de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies. Margarida era néta per línia paterna de l'arxiduc Francesc Carles d'Àustria i de la princesa Sofia de Baviera i per línia materna del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.

Margarida era germana tant del príncep hereu Francesc Ferran d'Àustria com del pare de l'emperador Carles I d'Àustria, l'arxiduc Otó d'Àustria. Alhora era neboda de l'emperador Francesc Josep I d'Àustria.

Margarida es casà el dia 24 de gener de l'any 1893 a Viena amb el duc Albert de Würtemberg, príncep hereu al regne de Württemberg i posteriorment cap de la Casa Reial de Württemberg. Albert era fill del duc Felip de Württemberg i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.

Albert i Margarida tingueren quatre fills:

  • SAR el duc Felip de Württemberg, nat a Stuttgart l'any 1893 i mort a Ravensburg el 1973. Contragué matrimoni en primeres núpcies amb l'arxiduquessa Helena d'Àustria i en segones núpcies amb l'arxiduquessa Rosa d'Àustria.
  • SAR el príncep Carles de Württemberg, nat a Stuttgart el 1896 i mort al Castell d'Altshausen el 1964
  • SAR la princesa Maria Amèlia de Württemberg, nada a Gmunden (Alta Àustria) el 1896 i morta al Castell d'Altshausen el 1923.
  • SAR la princesa Maria Teresa de Württemberg, nada a Stuttgart el 1898 i morta a Eibingen el 1928.
  • SAR la princesa Margarida de Württemberg, nada a Stuttgart el 1902 i morta al Castell d'Altshausen el 1945.

L'arxiduquessa Margarida morí l'any 1903 a la vila muntanyenca de Gmunden, residència de la família reial dels Hannover a Àustria.