[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Marcelino Iglesias Ricou - Viquipèdia

Marcelino Iglesias Ricou

De Viquipèdia

Marcelino Iglesias Ricou
Marcelino Iglesias Ricou

Marcelino Iglesias Ricou (Bonansa, Osca, 1951) és un polític aragonès, nascut a la Franja de Ponent. Des de 1999 és president d'Aragó.

Taula de continguts

[edita] Naixement

Va néixer el 16 d'abril de 1951 a Bonansa a la província d'Osca, fill d'una família de ramaders.

[edita] Inicis polítics

Va començar en la política sent alcalde de Bonansa (1983-1987) per el PCE, més tard va ser President de la Diputació provincial d'Osca (1987-1995), des d'aquesta institució va convertir-se en un dels principals impulsors del turisme rural a Espanya, fent l'Alt Aragó una zona pionera a tot el país. Defensor del desenvolupament sostenible i de complementar agricultura i la protecció del Medi ambient. Iglesias sempre ha destinat molt pressupost a la conservació del medi ambient.

[edita] Partits polítics

Va iniciar-se a la política militant al PCE (Partit Comunista Espanyol) (actualment a IU), i el 1990 va integrar-se al PSOE (Partit Socialista Obrer Espanyol).

[edita] Presidència de la comunitat

Va ocupar la secretaria del PSOE a Osca (1995-2001), secretari regional del PSA-PSOE, i diputat a les corts aragoneses. Forma part de l'executiva federal del PSOE i va presidir el 35è congrés federal al que José Luis Rodríguez Zapatero va ser elegit secretari general del partit.

Va ser nomenat President de la comunitat d'Aragó, amb el suport del PAR (Partit Aragonès), de centre-dreta. Va ser reelegit el 2003 i el 2007.

Precedit per:
Santiago Lanzuela Marina
President d'Aragó
1999–- actualitat
Succeït per:
continua en el càrrec