[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Alt Aragó - Viquipèdia

Alt Aragó

De Viquipèdia

Vall de Tena, a l'Alt Aragó
Vall de Tena, a l'Alt Aragó

L'Alt Aragó és la zona septentrional d'Aragó, sovint és equivalent al de província d'Osca, encara que per alguns n'és només la part pirinenca o prepirinenca.

Amb tot, lo terme té generalment unes connotacions més humanes que no administratives. Així, pot associar-se a unes característiques etnològiques i culturals pròpies que senyalarien algunes diferències respecte de les altres terres aragoneses, apropant-se més en ocasions a les cultures pirinenques veïnes, i que se poden percebre en son estil de vida (ja no tan acusadament, en part per l'emigració de poble a ciutat), en la seua arquitectura i gastronomia (típica de montanya), la manera de vestir (celebrada, per exemple, en lo Día d'o Traje Ansotano), l'idioma (en ser la zona constitutiva de la llengua aragonesa i aquella on millor se conserva), les tradicions folclòriques, la mitologia, etc.

L'Alt Aragó és també, històricament, lo territori dels comtats primigenis del que acabaria sent lo Regne d'Aragó.

[edita] Enllaços externs

En castellà:


Bandera d'Aragó Aquest article sobre l'Aragó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.