[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Sánchez Ayuso - Viquipèdia

Manuel Sánchez Ayuso

De Viquipèdia

Manuel Sánchez Ayuso (Múrcia, 1941 - València, 8 de novembre de 1982) va ser un economista i polític valencià. En matèria política, fou un actiu opositor al franquisme. Va estar integrat en la Junta Democràtica d'Espanya i va ser membre del Partido Socialista Popular d'Enrique Tierno Galván, formació amb la qual va concórrer a les eleccions generals espanyoles de 1977 obtenint un dels escons per la província de València al Congrés dels Diputats.

Formà part del Consell del País Valencià, va ser Conseller de Sanitat i Seguretat Social. Després de la fusió del PSP i el Partit Socialista Obrer Espanyol, es va presentar amb aquesta formació a les eleccions de 1979, i fou escollit novament diputat, i també a les eleccions de 1982 que van donar el govern al PSOE, encara que va morir abans de recollir la seva acta de diputat.

Com a economista, destacà de forma excel·lent amb una formació molt completa (doctor en Ciències Econòmiques i llicenciat en dret). Va treballar per al Banc d'Espanya, fou col·laborador extern de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic i membre de la Comissió encarregada de la creació de la Borsa de València. Va ser catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de València i degà de la seva Facultat d'Econòmiques.

[edita] Referències