[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Manuel Alcàntara i Gusart - Viquipèdia

Manuel Alcàntara i Gusart

De Viquipèdia

Manuel Alcàntara i Gusart (Barcelona 1892 - Mèxic 1981) fou un professor, periodista i promotor cultural català. Comencà a treballar com a articulista i crític de teatre i arts plàstiques als diaris El Día Gráfico i La Noche, alhora que era afiliat a la Unió Catalanista.

Durant la Segona República Espanyola fou administrador de la Casa de la Caritat i professor de l'Escola d'Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. En acabar la guerra civil espanyola s'exilià a França, on fou un dels organitzadors de la Residència d'Intel·lectuals Catalans a Montpeller fins el 1941, quan marxà cap a Mèxic. Allí fou gerent de l'editorial Misrachi fins que es jubilà.

A l'exili de Mèxic fou un dels animadors de la Comunitat Catalana a Mèxic, membre de l'Orfeó Català de Mèxic, i organitzador i secretari del Patronat dels Jocs Florals de la Llengua Catalana a l'exili amb Lluís Nicolau d'Olwer i Pere Bosch i Gimpera. Fou col·laborador habitual de les revistes Quaderns de l'exili, Pont Blau, Xaloc i La Nostra Revista, participà en la Conferència Nacional Catalana de 1953 i donà suport al Consell Nacional Català.