[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Mango (moda) - Viquipèdia

Mango (moda)

De Viquipèdia

Aquest article tracta sobre la marca de roba. Per a altres significats, vegeu «Mango».

Mango és una multinacional catalana de prestigi internacional dedicada al disseny, la fabricació i la comercialització de peces de vestir i complements per la dona d'arreu del món. Per la primavera d'enguany (2008) presentarà la primera col·lecció de roba per home. L'empresa va tancar el 2005 amb una facturació de 1.144 milions d'euros, dels quals el 70% correspon a vendes fora de la Península Ibèrica.

Actualment compta amb més de 1.000 botigues a 84 països, repartides pels cinc continents. La seva expansió continua amb l'entrada en països com els Estats Units, Mèxic, la Xina, Itàlia o Austràlia. Les últimes obertures al voltant del món han tingut lloc en ciutats com Londres, Viena, París o Los Angeles.

Així mateix, disposa d'una botiga online, Mangoshop.com, a través de la qual comercialitza tota la seva gamma de productes dins de la Unió Europea, també a Noruega, Suïssa o Andorra (entre altres països no comunitaris). L'esmentada botiga online es va inaugurar el Setembre de 2000 i des de llavors el seu creixement ha estat notable arribant a rebre una mitjana de 4.500 comandes al mes. Dins del món online, l'expansió de Mango s'ha centrat en l'obertura d'una botiga per al mercat nord-americà, Mngshop.com, i un outlet per el mercat europeu, Mangooutlet.com.

La central ocupa una superfície de 150.000 m² i la seu acull una estructura pròpia que comprèn les àrees de disseny, control de producció i distribució als punts de venda, arquitectura i interiorisme de les botigues, imatge i publicitat, així com administració i logística.

Mango compte amb més de 5.800 empleats, 1.500 dels quals treballen a la seu de Palau-Solità i Plegamans (Barcelona). El 82% de la seva plantilla són dones.

La seva logística es basa en un sistema propi que ha anat desenvolupant progressivament des de l'obertura de la seva primera botiga el 1984, adquirint i adaptant les últimes tecnologies a les seves instal·lacions. Actualment, és la segona empresa exportadora del sector tèxtil espanyol.

[edita] Enlaços externs